Uvertira u srpanjski filmski maraton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lipanjski barometar u kinu Valli najavljuje bogat filmski program koji nas ocekuje u srpnju, a koji ce se, nadam se, preliti i na ostale kinodvorane u Istri, bar one koje još postoje - Buzecanima je jedini izbor Kopar ili Rijeka, odnosno da za vrijeme festivalskih dogadanja u Puli uzmu godišnji i uživaju u Areni uz filmove.

Po pravilu i programu repertoar se mijenja svakog cetvrtka, a od ovog, 2. lipnja pa do 8. lipnja druženje je uz "Kung fu pandu 2", animiranu zabavu za djecu uz posudene glasove odraslih kao što su Angelina Jolie, Gary Oldman, Jackie Chan, Dustin Hoffman...

U istom terminu su i hitovi "Voda za slonove" Francisa Lawrencea i "Cijena istine" Brada Furmana. Oba su filma americka, iz ove godine. Prvi je cirkuska romantika po istoimenom romanu, hitu Sare Gruen, s Reese Witherspoon, a drugi triler o odvjetniku koji brani kriminalce u L. A.-u.

Od 9. do 15. slijedi "Thor" Kennetha Branagha - poznatog britanskog glumca i tumaca Shakespeareovih likova - ovdje režisera americke fantastike s Natalie Portman i Anthonyjem Hopkinsom, dok su "Brzi i žestoki 5" vec pomalo i pretjerali u svom serijalu s Vinom Dieselom, ali ima adrenalina.

U istom tjednu je i prezentacija djecjeg stvaralaštva Pulske filmske tvornice (15.) u 18 sati, uz slobodan ulaz za sve fanove i sudionike, naravno. U trecem tjednu programa u kinu Valli, od 16. do 22., uz "Brze i žestoke 5" pridodaje se još jedna animirana avantura - "Rio" Carlosa Saldanha o pripitomljenom papagaju koji nikada nije naucio letjeti.

Od 23. do 29. dva su americka horora, s dozom romantike kad je rijec o poznatom liku iz slikovnice: "Crvenkapica" Catherine Hardwicke, u kojoj dilemu koga odabrati izmedu dva muškarca ima Valerie (Amanda Seyfried), a izmedu ostalih u filmu igraju i Gary Oldman i Billy Burke.

"Promatrac" Anttija Jokinena drugi je film u tom tjednu i opet je rijec o mladim ženama, koje samostalno unajmljuju stanove bez ikakvih spoznaja o bivšim stanarima ili pravim stanodavcima pa bude svakojakih iznenadenja. Glume Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Christopher Lee...

U srpanj cemo zakoraciti (od 30. lipnja do 6. srpnja) s povijesnom španjolskom nezavisnom dramom "Agora" iz Aleksandrije u 4. st. prije Krista, Alejandra Amenabara, koja donosi pricu o ucenoj ženi toga doba u koju se zaljubi njen dak i rob pa bude problema.

Kao što i dolikuje trenutku, nakon svih ovih akcija, fantastike, horora i animiranih zabava lipanj završava "Mamurlukom 2" Todda Phillipsa, još jednim nastavkom u nizu filmskih serijala s poznatim akterima i recikliranom temom. Ovdje je rijec, ako niste zaboravili, o komediji u kojoj se krevelje Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifanakis, Justin Bartha... Da, malo je teže prisjetiti se koji su ovo tipovi koji se zabavljaju u Vegasu, odnosno u ovom filmu u Bangkoku, a zabava se zove momacka vecer ili posljednji dani trzalice bez tamburice.


Podijeli: Facebook Twiter