Uvertira u Motovun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao uvertira za predstojece izdanje Motovun Film Festivala, od 27. lipnja do 3. srpnja u zagrebackom Movieplexu bit ce održan program pod nazivom "Motovunsko zagrijavanje!".

Prikazivanje sedam iznimnih filmskih naslova bit ce podsjetnik na filmski program koji je u protekle dvije godine "vladao" Motovunom. Pet naslova bilo je ukljuceno u prošlogodišnji program MFF-a, a preostala dva iz festivalskog su izdanja 2008. godine. Takoder, od danas su u pretprodaji kompleti ulaznica za ovogodišnji Motovun Film Festival.

Motovunsko zagrijavanje zapocinje prošlogodišnjim dvostrukim pobjednikom, filmom "Akvarij". Osim glavne motovunske nagrade, Propelera, osvojio je i nagradu žirija FIPRESCI. Program se nastavlja austrijskim filmom "Revanš" ."Gigante" je prvijenac urugvajskog režisera i glazbenika Adriána Binieza.

Švedski film "Neka ude onaj pravi" Tomasa Alfredsona ekranizacija je još jednog vampirskog romana. "Svi ostali", njemacki film redateljice Maren Ade, tragikomicna je prica o neobicnom ljubavnom paru cije se nevine ljubavne igre pretvaraju u borbu za dominaciju i moc. Turski film "Tri majmuna" prikazan je u Motovunu 2008.

Bit ce prikazan i film Michaela Hanekea "Bijela vrpca", jedan od najnagradivanijih u 2009. (Zlatna palma u Cannesu, Zlatni globus za strani film i sve glavne Europske filmske nagrade 2009.). To je uznemirujuca drama o radanju zla u njemackoj provinciji prije Prvog svjetskog rata.


Podijeli: Facebook Twiter