UV Kamenjaka: Mezulić predstavnik vlasnika nekretnina

Glasanju se odazvalo 46 glasača (P. L.)
Glasanju se odazvalo 46 glasača (P. L.)

Na sinoćnjem zboru mještana u Premanturi Ljubomir Mezulić izabran je većinom glasova za člana Upravnog vijeća Javne ustanove Kamenjak, što treba amenovati medulinsko Općinsko vijeće na svojoj sljedećoj sjednici. Od ukupno 46 glasača koliko se odazvalo javnom pozivu, jedan je listić bio nevažeći, Mezulić je osvojio 25 glasova, dok je 20 glasova dobio Dragan Krivičić.

Preduvjet za kandidiranje u Upravno vijeće bio je, uz hrvatsko državljanstvo te minimalno pet potpisa potpore, i vlasništvo na nekretninom unutar zaštićenog područja kojim upravlja Javna ustanova Kamenjak, a i sami glasači moraju imati nekretninu u toj zoni. Ta su područja, podsjetimo, značajni krajobrazi Gornji i Donji Kamenjak i medulinski arhipelag, ali i park šume na poluotoku Kašteja i na brdu Soline kraj Vinkurana.

- Drago mi je da se prvi put u povijesti tajnim glasanjem i direktnim izborom bira kandidat za Upravno vijeće Javne ustanove Kamenjak, rekao je načelnik općine Medulin Goran Buić. Prema Statutu ustanove, jedan član Upravnog vijeća bira se među vlasnicima zemljišta te ga nakon izbora tajnim glasanjem potvrđuje Općinsko vijeće. Preostala četiri člana Upravnog vijeća samostalno imenuje Općina Medulin kao osnivač JU-a Kamenjak. Javni poziv za predlaganje kandidata objavili su nedavno Općina Medulin i Mjesni odbor Premantura.

Ovo je glasanje održano nakon što je, podsjetimo, Nezavisna lista Emila Jukopile nedavno zatražila opoziv imenovanja Vlaste Iveša-Mihovilović koja je u Upravno vijeće JU-a Kamenjak imenovana na protekloj sjednici Općinskog vijeća Medulina. To su, kako su naveli, učinili jer je na Općinskom vijeću bio zanemaren prijedlog Odbora za izbor i imenovanje o kandidaturi Milene Radošević. (P.  L.)


Podijeli: Facebook Twiter