Utrostruciti broj izraelskih turista u RH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su novinari prethodno pozvani na zajednicki prijem gradonacelnika Borisa Miletica i veleposlanika Države Izrael Yossia Amranija koji je u petak stigao u Pulu, to se nije dogodilo pa su obojica s 50-ak minuta kašnjenja od zakazanog termina dali kratke izjave za medije.

Miletic je naglasio da mu je izuzetna cast i zadovoljstvo ugostiti veleposlanika Izraela zahvalivši mu na podršci koju izraelska ambasada pruža Gradu Puli. Prije svega spomenuo je kulturne projekte kao što su PUF, istarski Sa(n)jam knjige i podršku Pulskom filmskom festivalu, dodajuci da se ocekuje i jacanje suradnje na podrucju gospodarstva i turizma.

Gradonacelnik je rekao da ocekuje da ce se medusobna suradnja i dalje intenzivirati osobito na korištenju izraelskih iskustava i znanja na podrucju tehnologije u projektima procišcavanja otpadnih voda.

Izraelski veleposlanik zahvalio je na gostoprimstvu, ponovivši da se u razgovoru s Mileticem fokusirao pretežito na kulturnu suradnju i turizam, rekavši da ce zajednicki raditi na tome kako bi se broj izraelskih gostiju u Hrvatskoj utrostrucio.

- Razgovarali smo i o mogucoj poslovnoj suradnji osobito na podrucju projekata izgradnje komunalne infrastrukture i vecem dolasku izraelskih gostiju u Hrvatsku, rekao je veleposlanik.


Podijeli: Facebook Twiter