Utrkom Fameja obilježen Međunarodni dan obitelji

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U prostorima bivše pazinske vojarne je održana deseta obiteljska rekreativna utrka Fameja, koju su u povodu Međunarodnog dana obitelji organizirale pazinske sportsko-rekreativne udruge Trickeri i Vita, u suradnji s Društvom Naša djeca i Zajednicom sportskih udruga Pazina. Pod motom "Peljimo bičiklete i tečimo svi" u Pazinu se okupio rekordni broj natjecatelja otkako se ova utrka održava, i to iz cijele Istre pa i iz susjedne Rijeke. Samo u štafetnoj utrci za djecu vrtićkog uzrasta (u kojoj uspjeh nije rangiran odnosno svi su bili pobjednici) kojom je program otvoren, sudjelovalo je preko stotinu mališana, a za timske utrke koje se održavaju zasebno u tri obiteljske kategorije, prijavilo se više od 60 ekipa (lani ih je bilo 40). U svim natjecateljskim kategorijama i popratnim programima nastupilo je više od tri stotine djece i njihovih roditelja, prijatelja i rođaka.

U timskim utrkama nastupale su dvočlane ekipe djece i roditelja ili pak dvoje prijatelja iste dobi, koji su kružnu stazu dugačku jedan kilometar morali zajedno proći što brže, ali jedan trčeći a drugi vozeći bicikl. Tako su u kategoriji vrtićke djece i roditelja pobijedili Lino i Aleksandar Grah iz Pazina, drugo su mjesto osvojili Matej i Goran Modrušan iz Pule, a treće Jan i Ronald Ladavac iz Pazina. U kategoriji djece iz nižih razreda osnovne škole i njihovih roditelja pobijedili su Aleks i Toni Varvaruk iz Pazina, drugo su mjesto osvojile Nicole i Emma Fornažar iz Pule a treće Tin i Martin Čotar, dok su među prijateljskim ekipama u ovoj kategoriji najbolji bili Leona Gregović i Mara Ivetić iz Pazina. U kategoriji učenika viših razreda osnovnih škola i njihovih roditelja pobjedu su odnijeli Feliks i Alen Bakša iz Žminja, drugo mjesto osvojili su Emma i Mauricio Fornažar iz Pule, a treće Erin i Rinat Pamić iz Pazina, dok su među prijateljskim ekipama u ovoj kategoriji najbolji bili Nikita Losinskiy i Noel Pamić iz Pazina.

Osim ovih timskih trkačko-biciklističkih utrka, devet se tročlanih ekipa natjecalo i u tzv. obiteljskom poligonu. Natjecanje se sastojalo najprije od smišljanja imena za ekipu (a najkreativnije je čekala nagrada), zatim od crtanja prema pjesmi s razglasa, pa skakanja u vrećama, pronalaženja zadanog predmeta, napuhivanja balona i njihova vezivanja za ruke, i na kraju sva su tri člana ekipe zajedno se držeći za ruke morali protrčati kroz cilj. U svemu tome najuspješnija je bila ekipa Snježne kraljice, koju su činili Barbara Šaina Šaponja, Petra Šaponja i Vida Juričić; drugo mjesto osvojila je ekipa Di je Greta? (obitelj Labinjan) koja je nagrađena i za najkreativniji naziv ekipe, dok su treće mjesto podijelile ekipe Modrice (obitelj Modrušan) i Okolopupčani pantalonodržač (obitelj Čotar). (Davor ŠIŠOVIĆ)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter