Utrkivale se i mame s kolicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod motom «Peljimo biciklete i tecimo svi, i mali i veli» u nedjelju prijepodne je u sklopu Medunarodnog dana obitelji i Dana grada Pazina održana utrka Fameja.

Dva kilometra duga utrka startala je s Trga slobode u smjeru Rijavca, zatim pratila tok Pazincice do Kaštela, otkud su se natjecatelji Muntriljskom ulicom vratili na glavni gradski trg.

Natjecala su se 24 tima iz Pazina, Rovinja, Buzeta, Picna, pa cak i Krka, svaki s po dvoje natjecatelja. Pravila trke omogucuju korištenje samo jednog bicikla, a izmjena se obavlja iskljucivo iz ruke u ruku.

U obiteljskoj kategoriji nižih razreda osnovne škole najbrži su bili rodaci Nino i David Ivaninic, a u onoj viših razreda kci Zita i otac Irenko Juric. U kategoriji školski prijatelji najspretniji je bio tandem Marinko Nadišic i Atanas ?urcinoski, dok su druge bile djevojcice Gea Rajic i ?eni Ujcic.

Glavnoj je utrci prethodila štafetna dva puta 25 metara u organizaciji odgojne skupine Zujalice Djecjeg vrtica «Olga Ban» u kojoj je nastupilo 25 timova. Održana je i neobicna utrka majki s jednogodišnjom djecom u djecjim kolicima.


Podijeli: Facebook Twiter