Utrka po škrapama autokampa Stoja

Detalj s prošlogodišnje utrke (Arhiva)
Detalj s prošlogodišnje utrke (Arhiva)

Ovog će se vikenda gastronatjecatelji družiti u autokampu Stoja. Nit vodilja ovog hedonističkog doživljaja pod zajedničkim nazivnikom "Run Eat Drink - Teći, isti, piti",  jest sljubljivanje dvije osnovne čovjekove potrebe: potrebe za hranom i pićem te kretanjem. Prema riječima organizatora i direktora Pula sporta Erika Lukšića, želja je bila ponuditi, kroz nezaboravne pitoreskne južnoistarske krajolike, doživljaj iskustva domaćih izvornih proizvoda u kombinaciji sa trčanjem u prirodnom okruženju.

Dva kruga i štafeta

- Pozivamo sve zainteresirane na Brodet run ove nedjelje odnosno na ŠKRAPulu, inovativnu utrku u suorganizaciji Arenaturista i TZ-a Pule, koja nudi trčanje po stijenama, škrapama, oko poluotoka Stoja. Utrka se sastoji od dva kruga, svaki duljine 2,3 kilometara, pojašnjava Lukšić.

Start je, kaže, u 10 sati s recepcije prema Valovinama po asfaltiranoj cesti i nakon 200 metara na oznaci se trkači spuštaju na škrape oko autokampa Stoja. U drugi krug ulaze ponovno prolazom pored recepcije gdje se odvija i izmjena štafeta. Nastavlja se ponovno prema Valovinama i po škrapama oko autokampa Stoja, a cilj je na platou u samom središtu autkampa.

- U cilju nas čeka brodet od škarpoča i škarpina za sve natjecatelje, kaže Lukšić.

Prijave i na dan utrke

Kategorije utrke su natjecateljske muški i žene, te rekreativna kategorija kao tim/štafeta. Arenaturist poklanja besplatan smještaj u svojim objektima najbržem trkaču i najbržoj trkačici u sljedećem izdanju ŠKRAPule, dok prvoplasirana štafeta dobiva poklon paket. TZ Pula i Udruga kineziologa Pula poklanja besplatnu kotizaciju za sljedeću godinu drugo i treće plasiranim natjecateljima.

Prijaviti se može i dalje putem obrasca https://goo.gl/wMjKSa ili putem stranice prijavim.se čime se ostvaruje pravo na avansnu uplatu od 50 kuna na račun Udruge kineziologa Pula (IBAN za uplatu: HR31 2484008-1106783953, SWIFT: RZBHHR2X), a u opis plaćanja potrebno je navesti ime i prezime natjecatelja koji se prijavljuje. Startnina na dan utrke bez predprijave iznosit će 75 kuna najkasnije sat vremena prije početka. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter