Utrka na štiklama i BEERun do Arene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu prvog rođendana vinskog bara Wine &Food "Tappo" u Istarskoj ulici pored pulske Arene ovog petka 16. lipnja održat će se neobična manifestacija. Vlasnik bara Luka Marčeta u suradnji s Erikom Lukšićem organiziraju sportsko-gastronomsku manifestaciju.

Start utrka u 21 sat

Sve počinje u 20 sati, no prava poslastica uslijedit će u 21 sat. Tada, naime, starta prva pulska utrka na štiklama Štikla run na sto metara. Uvjet je da trkačice (i trkači), trče na peti visokoj barem 7 centimetara. Petnaestak minuta nakon toga starta i Tappo sprint BEERun, utrka na četiri puta sto metara s četiri stanice za ispijanje piva.

- Po uzoru na neke gradove u Hrvatskoj, dosjetili smo se napraviti utrku u štiklama u Puli. Osigurali smo tri nagrade za prve tri natjecateljice i četvrtu nagradu za najstyling, pa pozivamo sve  natjecateljice da se prepuste svojim domišljatim kreacijama i osobnom stilu. Sve će trkačice na poklon dobiti i ružu. Žiri će prije utrke imati zadatak izmjeriti visinu i debljinu štikle koja ne smije biti manja, dakle, od 7 centimetara, ali i deblja od 2 centimetra, s time da su sve platforme i pune pete isključene, pojasnili su organizatori.

Onaj tko potom osvoji prvo mjesto na Tappo sprint BEERun za nagradu će dobiti besplatnu startninu za pravu Pivsku milju koja će se održati 14. srpnja u Puli.

Koncert Alena Vitasovića

- Prva kvalifikacijska utrka za nastup na Summer beer mile utrci održat će se tako u Wine baru Tappo u centru Pule. Kako bi približili svim potencijalnim natjecateljima draž pivske milje, pripremili smo ovu kraću verziju u dužini od 4 x 100 metara. Pravila su ista kao i kod pivske milje; nakon znaka za start natjecatelji ispiju 1 decilitar piva te istrče 100 metara, nakon čega ih čeka novi decilitar piva i novih 100 metara. I tako 4 puta do cilja koji će biti ispred ulaza u "Tappo". Pobjednik dobiva nagradni nastup na službenom prvenstvu Hrvatske u "Beer Mile" u pojedinačnoj konkurenciji, pojasnio je Lukšić.

Prijave za ove utrke su na facebook stranicama bara "Tappo" i na Run Eat Drink i na dan utrke do sat vremena prije starta, a kotizacija za utrku je 20 kuna. Organizatori najavljuju i još neke zanimljive detalje koje će biti vidljive svima koji u petak dođu na ovu manifestaciju, a zabava je zagarantirana. Od 22 sata započet će i koncert Alena Vitasovića. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter