Utrka na Drenovici: D. Gržetić prejak za konkurenciju

Christian Gallo, Tihomir Bobolanović i Ivan Stanić
Christian Gallo, Tihomir Bobolanović i Ivan Stanić

Dvodnevni dan sporta i rekreacije u Puli zaključen je utrkama na Drenovici. Ukupno 80 natjecatelja istrčalo je 10 km dugu zahtjevnu stazu glavne utrke uoči koje su dječaci i djevojčice rođeni 2002. godine i mlađi, njih 30, istrčali dionicu od 650 metara, a oni rođeni od 1999. do 2001. godine, njih 32, dionicu od 1.600 metara.

Već tradicionalno sredinom proljeća misli pulskih trkača okreću se jednoj od rijetkih domaćih utrka, ovoj na Drenovici. U netaknutoj prirodi uz pulsku zaobilaznicu i ove su godine dominirali smijeh, dobro raspoloženje i fokusiranost na samu utrku, ali i iščekivanje brojnih roditelja koji su sa strepnjom čekali da u gužvi na stazi ugledaju poznato lice svog djeteta.

Kad je krenula glavna, 10 km duga utrka, bilo je jasno da velikog upitnika oko pobjednika neće biti. Lani su se za naslov borili četverostruki pobjednik ove utrke Zoran Žilić, Drago Paripović i Dalibor Gržetić, dok se ove godine na startu našao samo ovaj posljednji i suvereno odjurio do pobjede s više od tri minute ispred Bobolanovića.

- Lani sam bio treći, ali je tada bila jača konkurencija, pa sad sam u svom drugom nastupu ovdje pobijedio. Dobro sam pripremljen i istrčao sam dvije i pol minute brže nego lani. Staza je vrlo zanimljiva, stalno trčimo gore - dolje, prava kros staza - rekao je pobjednik utrke, Dalibor Gržetić, član riječkog Kvarnera, inače višestruki hrvatski prvak u krosu i na stazi.

Kako ostali trkači nisu Gržetića mogli dohvatiti niti lasom s konja koje su djeca jahala uza stazu, ostali su se natjecatelji morali zadovoljiti borbom za drugo mjesto. Najuspješniji u tome bio je Tihomir Bobolanović.

- Staza je bila vrlo teška, traži stalne promjene ritma, bez metra odmora - rekao je tražeći dah odmah po prolasku kroz cilj drugoplasirani Bobolanović iza kojega je ciljem prošao Ivan Stanić koji je prethodno ostvario trkački san, istrčao svih šest najvećih svjetskih maratona, New York, Boston, Chicago, Berlin, London i Tokyo.

Na najvišu stepenicu u ženskoj konkurenciji popela se Jasna Guerin koja je u cilj ušla trčeći rame uz rame s Ozrenom Rnjakom.

- Inače me na stazi prati Ljubo Zajkovski koji ovoga puta nije došao, pa je njegovu ulogu preuzeo Ozren koji me pratio cijelu utrku - rekla je Jasna Guerin koja je potom stala bodriti supruga Felixa koji je tek trebao proći kroz cilj.

Nakon utrke uslijedila je već tradicionalna "manjada", a utrku su ispred Grada Pule pratili i gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić. (R. CAR; snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter