Utrka Kroz Istru pred gašenjem!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biciklisticka utrka Kroz Istru je pred gašenjem. Tako barem ispada po rijecima Claudija Bearzija, direktora najstarije sportske manifestacije u Istri i jedne od najstarijih u Hrvatskoj. Najpoznatija biciklisticka utrka u državi proteklih je godina usto bila u najvišoj svjetskoj kategoriji juniorskih utrka - zajedno s još pet sacinjavala je Nations cup.

Nije teško zakljuciti da je, kao i za mnoge sportske manifestacije, kljucni razlog novac. Konacnu ce odluku biciklisticki klub Pula, koji je organizator utrke i ciji je Bearzi predsjednik, donijeti do 17. ovog mjeseca.

"Odustanemo li do toga roka, koji istjece tocno tri mjeseca prije pocetka utrke, koja je po kalendaru Svjetske biciklisticke federacije od 17. do 19. rujna, platit cemo kaznu od 5.000 eura. Odustanemo li pak nakon toga, kazna se udvostrucuje", rekao je Bearzi.

Niz godina utrka je krpala kraj s krajem, nije bilo lako Eduardu Rajkovicu organizirati prvo izdanje 1949., nije bilo lako ni za vrijeme Domovinskog rata, nije bilo lako ni proteklih godina. Ali, ipak se održala, a lani je proslavila i znacajni jubilej, 50. izdanje u 60. godišnjici postojanja. Hoce li lanjska utrka biti i posljednja?

Sve je kulminiralo prije nešto manje od mjesec dana, kada je zbog ovrhe MUP-a blokiran klupski racun. No, to nije jedini dug koji vuce utrka. (G. LIBANORE)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter