Utrka je bila OK, ali kakva je bila fešta…

Sa starta vodnjanske utrke (D. MEMEDOVIĆ)
Sa starta vodnjanske utrke (D. MEMEDOVIĆ)

Gastro-trkačka akcija "Teći, isti, piti" stigla je do svoje zadnje stanice. Današnja utrka u Vodnjanu, u okviru Dana mladog maslinovog ulja koji završavaju danas, okupila je 18 hrabrih trkača i trkačica koji su odlučili subotnje kišno jutro "potrošiti" ulicama Vodnjana. Dobro, ovo "hrabrih" shvatite uvjetno, kišica je lagano rominjala, temperatura je bila oko 18 stupnjeva Celzija… Ne moraš biti posebno hrabar za takvu avanturu, posebno ako znaš da te poslije čeka "dernek u šatoru". Nit vodilja ovog hedonističkog doživljaja je sljubljivanje dvije osnovne čovjekove potrebe, za hranom i pićem te kretanjem. Domaćini utrke bili su uljari na 12. Danima mladog maslinovog ulja, staza utrke bila je duljine 2,75 kilometara, trčalo se dva kruga, oni u štafeti svatko po jedan, a pobijedio je Mauro Vitasović iz G.T. elitni pulski rekreativci. Drugoplasiranog Slavena Ferenčića iz Maratona Uljanik ostavio je cijele tri i pol sekunde. Ludnica… Trčalo se iz Trgovačke ulice, stotinjak metara od kružnog toka, pa na placu, Ulicom Castello, Župnim trgom, Ulicom Antonija Smareglie, Ulicama San Rocco i Svete Catarine, Zagrebačkim trgom, Ulicom 16. januara i ponovo Trgovačkom ulicom, i tako dva kruga.

Odaziv nije bio posebno dojmljiv, trčalo je ukupno 18 trkača i trkačica, ali je zato sve ono nakon utrke bilo više nego dojmljivo i zato svima onima koji nisu došli može biti itekako žao. Organizator Erik Lukšić je nakon utrke, u suradnji s TZ Vodnjan i Hotelom Villom Letan priredio druženje u šatoru, uz istarske delicije, maslinovo ulje, vino… koje je malo koga moglo ostaviti ravnodušnim. Zapravo, najzanimljivije bilo je ono što se događalo nakon utrke. Raznorazne televizije "trgale" su se za izjave, briljirao je Ozren Rnjak, predsjednik DSR Maraton Uljanik koji je šjori Foškeri otkrio nekoliko ekskluziva, a mi ćemo vam otkriti samo dio.

Dakle, sasvim je izvjesno da bi točno za Novu godinu, 1. siječnja u 00.01 sat trebala startati Novogodišnja utrka ulicama našeg grada. Pule, naravno… O prijavama ćete biti pravovremeno obaviješteni na stranicama našeg i vašeg lista. Druga stvar je prvi pulski maraton, dugogodišnja želja Ozrena Rnjaka kojemu bi to trebao biti ravno stoti u karijeri. Naravno, 7. svibnja, za Dan grada Pule, uz sudjelovanje točno stotinu maratonaca. Bit će i polumaraton, bez brige…

Od drugih novosti, Maraton Uljanik otvara školu trčanja koja bi trebala startati točno 1. siječnja. Vodit će ju prekaljeni trkači, maratonci, iskusnici… Opširnije sljedećih dana. (N. J.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter