Utrka CRAFT BEERun 2. rujna u Medulinu


U petak, 2. rujna, u Medulinu će se, s početkom u 18 sati, održati utrka CRAFT BEERun u organizaciji Udruge kineziologa Pule, Autokampa Medulin te tvrtke Chip timing. Organizatori vele da je nit vodilja ovog hedonističkog doživljaja sljubljivanje dviju osnovnih čovjekovih potreba: one za hranom i pićem te za kretanjem.
 
- Želja nam je kroz nezaboravne pitoreskne južnoistarske krajolike ponuditi doživljaj iskustva domaćih izvornih proizvoda u kombinaciji s trčanjem u prirodnom okruženju. Nakon što smo u predsezoni objedinili špaletu, srdele i crno vino južne Istre, prva utrka u posezoni je rezervirana za craft pivo. Domaćin utrke nam je najveći regionalni festival nezavisnog i zanatskog piva Medulin Craft Beer Festival koji se po drugi put ove godine održava na medulinskoj rivi. Medulin će ove godine ugostiti više od 40 europskih nezavisnih pivovara s više od 150 piva, kažu organizatori.
 
Staza CRAFT BEERun utrke duga je 3,25 kilometara, a gastronatjecatelji se mogu prijaviti samostalno na dionici od 6,5 kilometara ili u štafetnom natjecanju za dvoje (2 x 3,25 kilometara). Utrka starta na kraju medulinske rive, pored Vjetrenjače, prolazi asfaltiranom cestom oko autokampa Medulin, tik uz more.
 
Svaki će natjecatelj dobiti startni broj, a nakon utrke moći će uz hot-dog degustirati pivo. Najboljeplasirani će dobiti specijalno pivo bujske pivovare San Servolo Gold 
Trufler. Startnina po utrci uz predprijavu (na www.prijavim.se!) iznosi 50, a na dan utrke 70 kuna. (M. V. I.)
 

Podijeli: Facebook Twiter