Utrka biciklističkim stazama istočne Istre


Rabac je treći puta domaćin međunarodne MTB maraton utrke Valamar Terra Magica koja će se održati u Rapcu 21. i 22. svibnja 2016. sa startom i ciljem ispred Hotela Valamar Bellevue.

Organizaciju utrke potpisuju Sport Box, a glavni sponzori su Valamar Riviera i Turistička zajednica Labin-Rabac.

Mountain bike biciklisti, profesionalni i rekreativni vraćaju se na Valamar Terra Magica utrku i svake godine koriste jedinstvenu priliku istraživanja biciklističkih staza i ljepota istočne Istre.

Na subotnjoj uvodnoj etapi 21. svibnja vozi se Valamar Intro Stage, 20 kilometara duga staza kroz težak teren istočne Istre od Rapca do Labina. Subotnja nezahtjevna utrka pogodna je za početnike.

Pravi biciklistički doživljaj slijedi u nedjelju 22. svibnja kada se vozi MTB maraton utrka u dužini od 70 kilometara i s 2.000 metara visinske razlike. Unutar same utrke bit će moguće skratiti stazu na dvije kontrolne točke te uspješno završiti kraće varijante utrke - 35 ili 50 kilometra. U sklopu utrke održat će se Bike expo gdje će izlagači (domaće trgovine, uvoznici i distributeri biciklističke opreme i proizvoda vezanih uz biciklizam) imati priliku predstaviti se i posjetiteljima ponuditi artikle iz svog asortimana.

Svim sudionicima utrke koji izvrše uplatu startnine do 12. svibnja, organizator će osigurati sponzorski paket. Early bird prijava po nižoj cijeni vrijedi do 31. ožujka gdje su startni paketi već od 112 kuna po natjecatelju. Organizator i sponzori utrke su pripremili nagrade najboljima u svim kategorijama. Glavna nagrada je vikend boravak u jednom Valamarovom hotelu u Rapcu dok ostale nagrade uključuju biciklističku opremu i rekvizite. Smještaj sudionika je organiziran u objektima Valamar Hotels & Resorts u Rapcu. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter