Utorkaši pozdravljaju Mosora

Hommage preminulom prijatelju (Dejan ŠTIFANIĆ)
Hommage preminulom prijatelju (Dejan ŠTIFANIĆ)

- Ja sam uvjeren da je Mosor zapravo živ i da će se jednog dana vratiti i smijati se zbog svega ovoga što sada radimo zbog njega, kazao je Ante Tomić na sinoćnjem predstavljanju knjige utorkaša "Naš Mosor" u Crvenom salonu DHB-a. Unatoč najavama, na sajam zbog obiteljskih i zdravstvenih problema nije mogao doći veliki broj utorkaša, pa su osim Tomića, Mosora pozdravili još samo Vinko Radovani mlađi, Zlatko Gall, Dražen Čulić i Alem Ćurin uz moderaciju Voje Šiljka.

Tomić se prisjetio i epizode kada je Mosor u Hvaraninu, domu utorkaša, intervjuirao don Kaćunka te da mu nije bilo jasno zašto s njim uopće priča. Tomić je zajedno sa Zlatkom Gallom ustvrdio da je Mosor bio čovjek koji je u svakom ljudskom biću uspio pronaći ono malo dobrote.

- Možda karikiram, ali mislim da bi Mosor i za najgoru osobu na ovom planetu mogao naći nešto dobro. On je naprosto bio takav i živio je punim, pravim životom. Poznavao je i poznavalo ga je na stotine ljudi. Budući da ne vjerujem u zagrobni život, a nije u to vjerovao ni sam Mosor, smatram da smo mi i dalje živi dokle god nas se netko sjeća. Zato mislim da će Mosor još dugo vremena biti živ, kazao je Gall.

Kafić P14 bio je poprište Mosorova after partyja gdje je brojna publika prisustvovala posebnim karaokama s harmonikom. Mnogi su se tako latili mikrofona i zapjevali uz glazbu iz Mosorovog omiljenog repertoara. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter