Utopio se mladic iz Vrsara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutrošnji odlazak u podvodni ribolov bio je fatalan za Emanuela Ritošu, mladica iz Vrsara koji se u jutarnjim satima kod obližnjeg otoka Sveti Juraj utopio roneci na dah. Kako smo neslužbeno doznali na mjestu tragedije, 19-godišnjak je rano ujutro, nešto iza 6 sati, otišao u podvodni ribolov, i nije se vratio u vrijeme kada je roditeljima trebao vratiti automobil. Da se dogodilo najgore, ubrzo je potvrdio jedan od domacih ronilaca, pronašavši beživotno tijelo na morskome dnu nedaleko od obale.

Prema informacijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, E. R. (19) je jucer oko 6.30 sati otišao na ronjenje na dah, vjerojatno u ribolov puškom i nije se nije vratio. Kapetan porecke Lucke ispostave Gianfranco Baldaš organizirao je potragu za nestalim mladicem, odnosno dao nalog posadi marine da gumenjakom pretraže okolni akvatorij. Pozvani su i ronilacki klubovi iz okolice, dok su ronioci iz marine odmah pretražili uže podrucje. Oko 12.55 sati ronioci su pronašli tijelo mladica na dubini od oko pet metara, neposredno uz vanjski dio lukobrana marine Vrsar. Istražni sudac je naložio pripadnicima specijalne policije da izvuku tijelo iz mora te da se na mjestu dogadaja obavi ocevid. Do dolaska specijalne i kriminalisticke obrade na mjestu nesrece bila je brodica Lucke ispostave Porec.

Oko 15 sati tijelo je još bilo pod vodom, a na lukobranu nedaleko Sv. Jurja okupljena rodbina i brojni prijatelji u nevjerici i šoku su cekali dolazak ronilaca interventne policije, koji su prije izvlacenja tijela trebali obaviti uvidaj. Potom je tijelo izvadeno i identificirano.


Podijeli: Facebook Twiter