Utemeljena koalicija "Znati kako"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rijeci je u cetvrtak potpisan sporazum o zajednickom izlasku na parlamentarne izbore Hrvatske ekonomske inicijative (HEI) Ljube Jurcica, Primorsko-goranskog saveza (PGS), Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Hrvatske radnicke stranke (HRS). Kako je najavljeno, koalicija nazvana "Znati kako" sudjelovat ce na izborima u svim izbornim jedinicama.

Ljubo Jurcic je istaknuo da je prioritet programa te koalicije industrijska politika, a da monetarnu i financijsku politiku treba uskladivati s industrijskim potrebama. "Nismo ideološka koalicija jer se ne sastajemo radi podjele dohotka, nego nam je cilj njegovo stvaranje", rekao je Jurcic koji ocekuje osvajanje barem jednog mandata u svakoj izbornoj jedinici.

Medu pitanjima koja nova vlada treba riješiti su nedostatak radnih mjesta, socijalna nesigurnost gradana, neravnopravan regionalni razvoj te malodušnost stanovništva, ocijenio je.

Koalicijski sporazum su, uz Jurcica, potpisali Lazar Grujic kao koordinator Bloka umirovljenici zajedno, potom predsjednik PGS-a Darijo Vasilic i predsjednik HRS-a Mladen Novosel. (H)


Podijeli: Facebook Twiter