Utakmicu Srbija - Hrvatska sudit će Nijemac Brych

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) delegirala je Nijemca Felixa Brycha (38) za glavnog suca utakmice Srbija - Hrvatska u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Pomoćni suci bit će Nijemci Mark Borsch i Stefan Lupp, kao i četvrti sudac Florian Meyer. Delegat utakmice bit će Austrijanac Georg Pangl, a povjerenik za sigurnost Nizozemac Vilmus van Ree. Zbog činjenice da je Nogometni savez Srbije pod posebnim monitoringom svjetske i europske 'kuće nogometa' FIFA u Beograd šalje i posebnog promatrača Christopha Baumanna.

Ovaj doktor prava iz Munchena već je sudio hrvatskoj reprezentaciji. U Istanbulu je sudio u prvom dvoboju doigravanja za odlazak na nogometno prvenstvo Europe 2012. godine u kojem je Hrvatska pobijedila Tursku 3-0, kao i utakmicu protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za SP 201. koju je Hrvatska dobila u Minsku 3-1.

Brych sudi u Bundesligi od 2004. godine, na međunarodnoj listi sudaca nalazi se od 2007. godine, a u elitnu skupinu sudaca promoviran je dvije godine kasnije. Nije uvršten među suce za EP u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, no vodio je utakmice na Olimpijskim igrama u Londonu. Trenutačno se nalazi na široj listi sudaca za SP u Brazilu 2014.

Utakmica između Srbije i Hrvatske na rasporedu je 6. rujna na stadionu Crvene zvezde u Beogradu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter