Utakmice hrvatske reprezentacije na velikom platnu

Ovako je na Forumu bilo prije dvije godine za utakmicu Hrvatska - Meksiko (D. ŠTIFANIĆ)
Ovako je na Forumu bilo prije dvije godine za utakmicu Hrvatska - Meksiko (D. ŠTIFANIĆ)

Atmosfera Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj osjećat će se i na pulskom Forumu, gdje će Puljani, ali i njihovi gosti imati prigodu pratiti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na velikom platnu. Prijenos Eura, uz zagrijavanje sat vremena prije utakmica zabavnim programom s voditeljem i DJ-em Markom Londerom, organiziraju Grad Pula i Turistička zajednica, a na inicijativu novinara Hine Daniela Sponze.

Dvije utakmice po danu

Navijači će se na Forumu okupiti u nedjelju 12. lipnja, kad Hrvatska igra protiv Turske u 15 sati, zatim u petak, 17. lipnja, kad je na redu odmjeravanje snaga sa Češkom u 18 sati te u utorak, 21. lipnja, za ogled sa Španjolskom u 21 sat.

Prve dvije utakmice, zakazane u dnevnom terminu, bit će prikazane na LED ekranu dimenzija 4,5 s 2,5 metara, a ona protiv Španjolske na velikom platnu dimenzija 8 sa 4,5 metara, uz ozvučenje dva puta po 2000 vati, najavili su tvrtka ARA Electronic i njen vlasnik Igor Brenko.

Prigodni program će uključivati navijačke pjesme i dodjelu navijačkih rekvizita.

Očekuju se i turisti

- Ponukani pozitivnim iskustvom iz 2014. godine, kad smo organizirali praćenje prijenosa utakmica sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, odlučili smo i ove godine krenuti s tim projektom. Prije dvije godine se u Areni za otvaranje SP-a i praćenje utakmice Brazil - Hrvatska okupilo, prema podacima policije, oko šest tisuća posjetitelja, dok se na Forumu za utakmice protiv Kameruna i Meksika okupilo po tri tisuće gledatelja. Vjerujem da će prijenosi biti zanimljivi ne samo našim sugrađanima, već i brojnim turistima i gostima našeg grada. Praćenje EP-a na Forumu ponudit će jedan specifičan ambijent, čime će Pula ponovno postati dio velike nogometne priče, rekao je Sponza, najavljujući da će, ukoliko Hrvatska prođe skupinu, na Forumu prenositi i sve druge utakmice u kojima će sudjelovati, kao i finale. (K. FLEGAR)

Nedjelja 12. lipnja, 15 sati: Turska - Hrvatska

Petak 17. lipnja, 18 sati: Češka - Hrvatska

Utorak 21. lipnja, 21 sat: Hrvatska - Španjolska


Podijeli: Facebook Twiter