Utakmica Slavena i Zadra može biti presudna za nas

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Imali su nogometaši Istre 1961 priliku da u dvije "kvalifikacijske utakmice", u direktnim ogledima s konkurentima u borbi za ostanak, osiguraju da i iduće sezone igraju u premijernom razredu domaćeg nogometa. Nažalost, nisu uspjeli. Veliki problemi s igračkom križaljkom pokazali su se prevelikom preprekom i iz utakmica sa Zadrom i Osijekom pulska je momčad izvukla samo bod. I tako se, bez obzira na trenutno osmo mjesto s bodom prednosti pred Osijekom, odnosno tri pred Zadrom, momčad trenera Pamića nalazi u vrlo neugodnom položaju uoči zadnja dva kola.

Desetkovanom sastavu "zeleno-žutih" preostaje još domaći susret s prvakom Dinamom koji želi prvenstvo zaključiti bez poraza, te gostovanje kod Zagreba. Što je najgore, razloga za optimizam ne nude niti vijesti iz svlačionice, niti izdanje iz Gradskog vrta. Ne može se "zeleno-žutima" u Osijeku poreći trud, ali?

- Ovoga puta nisam nakon poraza kritizirao svoje igrače, niti mislim da to ovom prilikom moram napraviti. Mi smo susret završili s napadačima Repićem, Salanovićem i Jordanom. Da li su oni dobri ili nisu čak i nije problem, ali to su u Prvoj ligi nedokazani igrači, odnosno igrači bez iskustva, pa nije čudno da smo bili bezopasni po gol suparnika - rekao je Igor Pamić.

- Imali smo razdoblje od 15-ak minuta dobre igre u prvom dijelu, ali naravno prethodno smo imali par kardinalnih individualnih pogrešaka. Onda smo ulovili ritam, odmaknuli ih od gola i imali posjed lopte i prilike da kvalitetnijim zadnjim pasom dođemo u priliku da ih ugrozimo. Međutim, nismo to uspjeli napraviti i onda smo krajem prvog dijela ponovno napravili dvije kardinalne pogreške, jedna od njih bio je i penal, koje oni tek pukom srećom nisu iskoristili. U tom sam trenutku pomislio da je sreća na našoj strani, ali smo mi i nastavak otvorili kardinalnim pogreškama, samo što smo ovoga puta bili kažnjeni. Dakle, previše smo velikih pogrešaka napravili u Osijeku da bi se mogli nadati boljem rezultatu.

Na odmor se, unatoč brojnim prilikama domaćih, ipak otišlo bez golova. Pulski su se navijači nadali da će u nastavku uslijediti kazna za iste. Kako to u nogometu često biva.
- Kad smo nakon odmora samo trebali zadržati mirnoću, jer je domaćin bio grogiran zbog promašenih zicera i penala, mi ni to nismo uspjeli. Sve je u tom trenutku bilo na našoj strani i onda mi u 47. minuti dobijemo gol. Zanimljivo je da sam ja malo prije gola rekao Kuljancu neka pripremi Grkovića za ulazak na teren, jer sam išao zamijeniti Križmana koji je "pukao". Vidio sam da više nije mogao, a htio sam i zatvoriti susret, jer bi nam bod u Osijeku bio sjajan. Sve bi tada bilo drugačije, no primili smo gol i opet sam morao sve mijenjati u hodu i ubaciti one napadače koje sam imao na klupi kako bi izjednačili. Nažalost, nismo uspjeli. Osijek je bio žestok, što smo i pretpostavljali, bili su oštri, igrali na granici kartona, a sudac im je dosta toga tolerirao, međutim, ne bunim se. A mi smo imali previše slabih igrača. U prvom poluvremenu dobri su bili samo Pamić i Matoš, dok su Pavlović i Vukman bili solidni tijekom cijelog susreta. Jo
je bio odličan u nastavku, ali je tada pao Pamić. Imali smo previše loših igrača, Križmana, Špehara, Gregova,
Šimurinu i Heistera, da bi takvu utakmicu riješili u našu korist. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter