Utakmica je finalizacija onog što se radi tijekom tjedna

Nikola Žižić (M. MIJOŠEK)
Nikola Žižić (M. MIJOŠEK)

Dva slobodna dana što ih je nakon poraza od Dinama trener Robert Rubčić dao nogometašima Istre 1961 brzo su prošla i "zeleno-žuti" su se jučer opet okupili na "Drosini". Dva treninga u srijedu, dva u četvrtak, potom u petak gostovanje u Domžalama te dva treninga u subotu za kraj tjedna, program je koji je svojim pulenima namijenio Rubčić za početak miniciklusa priprema nakon kojeg slijede pet posljednjih utakmica u 2015. godini.

Povratak uobičajenim aktivnostima bila je idealna prilika da kormilar pulskog prvoligaša pojasni riskantan potez koji je povukao kad je pred gostovanje u Maksimiru, gdje "zeleno-žuti" kao po pravilu uvijek prime lijepu "porciju" pogodaka, odlučio zaigrati bez trojice od pet najstandardnijih igrača ove sezone, golmana Iveše i dvojice stopera, Ojdanića i Žižića.

- Bila je to itekako zahtjevna utakmica i nije mi se u tom trenutku bilo lako odlučiti za taj potez, no Žižić mi nije bio onaj pravi kakvog poznajemo, Ojdanić je malo pao u formi i stoga sam odlučio ukazati povjerenje Hadžiću i Gojkoviću. Premda je riječ o mladim i neiskusnim igračima koji su ove sezone odradili mali broj utakmica, mogu reći da su oni to povjerenje opravdali. Odigrali su na jednom zavidnom nivou, hrabro i smireno, što je jedan plus i za mene i za klub - konstatirao je Robert Rubčić, trener Istre 1961.

- Žižić je rekao da se ne osjeća dobro i otišao je s jednog treninga te sam na osnovu njegovog raspoloženja donio odluku da ne igra. Njemu je to bilo čudno, ali ja se ne želim igračima opravdavati za svoje odluke, imamo čovjeka zaduženog za komunikaciju s njima i uputio sam ga Rubeši, kojem sam prethodno objasnio svoje razloge - istaknuo je Rubčić. - Utakmica je samo finalizacija onog što se radi tijekom tjedna. Samo igrač koji je maksimalno koncentriran na treninzima daje mi neku garanciju da će to dobro izgledati na utakmici, a kad ja osjetim tijekom tjedna da to nije to, on sigurno neće igrati bez obzira kako se zvao. Imena me ne interesiraju, samo rad na treningu i ne želim da igrač odstupa ni milimetar od onog što se traži. Ako igrač nije sto posto prisutan na svakom treningu, doći će situacija na utakmici, a u to smo se već mogli uvjeriti, kad će on popustiti u nekom segmentu, što ja ne želim. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter