Utakmica između Hrvatske i Kameruna namještena?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica između Hrvatske i Kameruna u skupini A na svjetskom prvenstvu u Brazilu koju su "Vatreni" dobili sa 4-0 bila je namještena, izjavio je Singapurac Wilson Raj Perumal, osuđen zbog namještanja utakmica, za njemački "Der Spiegel" dodajući da je on znao rezultat i prije nego je počela.

Mnogi koji su gledali utakmicu i vidjeli kako je kamerunski nogometaš Alex Song zaradio crveni karton nakon što je s leđa laktom udario hrvatskog napadača Marija Mandžukića u pobjedi Hrvatske smatraju da je to bio najčudniji ako i ne najnepotrebniji prekršaj kojeg su vidjeli. Prema pisanju "Der Spiegela" nekoliko sati prije početka sporne utakmice, Perumal je na svom profilu na Facebooku napisao da će Kamerun izgubiti 0-4 i da će u prvom poluvremenu biti iskljulčen jedan od kamerunskih nogometaša. Alex Song je isključen u 40. minuti.

Perumal, koji je odslužio nekoliko zatvorskih kazni zbog namještanja utakmica i čak je napisao memoare o tim danima - izjavio je za "Der Spiegel" da u kamerunskoj reprezentaciji postoji 'sedam trulih jabuka' koje su namjestile sve tri utakmice Kameruna u skupini A. Za sada nema dokaza da je utakmica između Kameruna i Hrvatske bila namještena, to je bio odgovor FIFA-inog šefa osiguranja Ralfa Mutschkea na medijske upite o sumnjama u namještanje utakmica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter