Utakmica Istra 1961 - Rijeka: Snažne mjere osiguranja

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Današnji uzvratni susret polufinala Kupa Hrvatske Istre 1961 i Rijeke, važan jer pulski klub - ako pobijedi - može ostvariti povijesni uspjeh i izboriti igranje u europskom natjecanju, sa sobom povlači i snažne mjere osiguranja. Usto je riječ i o regionalnom derbiju koji sa sobom nosi velike tenzije pa je ocijenjen kao utakmica visokog rizika.

Na stadionu "Aldo Drosina" očekuje se sedam-osam tisuća ljudi, među njima i velik broj simpatizera riječkog kluba, pa opreza nikad dosta. Stoga će danas PU istarska cijeli dan poduzimati opsežne mjere sigurnosti ne bi li se osigurali uvjeti da polufinalni ogled bude istinska nogometna fešta.

Područje oko "Drosine", ali i cijela Pula, pogotovo ulazi u grad, bit će pod nadzorom jakih snaga policije.

Uobičajeno, za promet će između 17 i 22 sata za sva vozila biti zatvorena Ulica Marsovog polja, od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada (obilaznica) do parkirališta kod Croatia osiguranja. Posjetiteljima se preporučuje da na stadion dođu ranije da bi se izbjegle prometne gužve, i to po mogućnosti pješice.

Na stadion se ne smiju unositi alkoholna pića ni pirotehnika, ali ni kišobrani (preporučuju se kabanice). Također, kućama će biti poslani svi koji pokušaju na stadion doći/ući u alkoholiziranom stanju, maskirani, kao i oni koji pokušaju unijeti i(li) isticati transparente, zastave ili druge stvari kojima se potiče mržnja ili nasilje. Policija će ovo javno okupljanje snimati. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter