Utakmica Hrvatska - Ceška ipak u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija gostovat ce u Puli, objavljeno je u cetvrtak. Ta se odluka u Puli i cijeloj sportskoj Istri išcekivala od nedjelje.

Gradski stadion "Aldo Drosina" bit ce svecano otvoren 9. veljace prijateljskom utakmicom A reprezentacija Hrvatske i Ceške koja ce poceti u 19.45 sati. Tako je na najbolji moguci, i jedini ispravan, nacin završena višednevna trakavica oko mjesta odigravanja ove prijateljske medunarodne utakmice.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se u konacnici dogodilo ono što je prvotno dogovoreno, da se ta utakmica reprezentacija Hrvatske i Ceške odigra na novom stadionu "Aldo Drosina" u Puli, rekao je odmah po saznanju ove sjajne vijesti pulski gradonacelnik Boris Miletic koji je i sam uložio dosta truda da dode do ovakvog epiloga.

- Drago mi je da smo ispunili i sve uvjete za odigravanje medunarodnih utakmica i dobivanje svih potrebnih licenci. Bilo je intenzivnog rada, pogotovo posljednjih dana, ali nam se konacno sve poklopilo i pozivam sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu da 9. veljace dodu na "Drosinu" i da dostojanstveno docekamo našu reprezentaciju, zakljucio je gradonacelnik.



Delegacija HNS-a u dva je navrata u zadnjih tjedan dana boravila u Puli i obilazila "Drosinu". Odluka o domacinu utakmice Hrvatske i Ceške trebala je biti obznanjena još protekle nedjelje, ali su je potom u HNS-u iz dana u dan odgadali. To je samo medu pulskim i istarskim nogometnim zaljubljenicima širilo uvjerenje da ce domacin na koncu ipak biti rijecka "Kantrida", zbog toga što su se pulski prvoligaš "Istra 1961" i NSŽI priklonili Igoru Štimcu, a ne Vlatku Markovicu na nedavnim izborima za predsjednika HNS-a. Na koncu su se ovakve prognoze ipak pokazale pogrešnima.

- Ovo je vijest koju smo dugo priželjkivali, da se A reprezentacija vrati u Pulu i na "Drosinu" gdje je zadnji put igrala daleke 1998. Što se tice dogovora oko troškova, organizacije utakmice i raspodjele dobiti, to je sad definirano. Klub, "Istra 1961" i JU Pula sport su organizatori i supotpisnici ugovora s naše strane i oni ce na sebe preuzeti vecinu troškova oko smještaja reprezentacija, osiguranja i popratnih troškova, dok ce dobit ostvariti kroz prihode od utakmica. Reklamni dio ide kompletan na racun HNS-a jer je tako u startu dogovoreno, zakljucio je voditelj kabineta pulskog gradonacelnika Bernard Zenzerovic.


Podijeli: Facebook Twiter