Utakmica Hajduk -Dinamo pod lupom UEFA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Josip Paladino najavio je da će prvenstvena utakmica između splitske momčadi i zagrebačkog Dinama, koja će se igrati na Poljudu 24. veljače, biti pod posebnim nadzorom UEFA-e radi provjere sposobnosti za organiziranje takvih, ali i međunarodnih utakmica na Poljudu, te je upozorio kako prijeti opasnost gubitka igranja međunarodnih utakmica ukoliko se ne ispune "organizacijski parametri".

"UEFA je najavila da će monitorirati Hajdukovu utakmicu sa Dinamom, a to nas stavlja pred veliko iskušenje jer u idućim godinama želimo biti kandidati i za odigravanje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu te se namjeravamo kandidirati i za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2020., budući da će se Euro 2020. održati u 13 europskih gradova", rekao je Paladino. "Prošle godine platili smo više od miljun i 400 tisuća kuna kazne zbog bakljada ili loših organizacijskih parametara. Između 60 i 70 posto tih kazni otišlo je UEFA-i, a preostali dio Hrvatskom nogometnom savezu. Kad su u pitanju baklje i slične stvari UEFA-ina tolerancija je nula. Prijete nam suspenzije i kazne igranja bez publike. Uzet će nam pravo igranja i bojim se da bi nam mogli elimirati kandidaturu za sve one utakmice kojima želimo biti domaćini", upozorio je Paladino.

Na upit hoće li Hajduk uspjeti ispuniti zahtjev UEFA-e u vezi tzv. financijskog fair-playa da do 31. ožujka ove godine izmiri svoje obveze od 20 milijuna kuna, Paladino je kazao da taj iznos koji se odnosi na plaće, obveze prema trenerima i radnoj zajednici Hajduk mora izmiriti do kraja ožujka. "To će biti jako teško, ali budući da imamo više od mjesec i pol dana nadam se da ćemo uspjeti podmiriti sve obveze", kazao je Paladino. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter