Utajili nekoliko stotina tisuća kuna poreza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da su utajom poreza, krivotvorenjem isprava i neisplatom plaće oštetili državni proračun za više stotina tisuća kuna policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske su prijavili, a državno odvjetništvo je 30. prosinca 2013. na pulskom sudu optužilo Rakljanca Enrika Catelu (53), trgovačko društvo "Calstelnuovo", Alena Viškovića (42) iz Pule i Masima Catelu (42) iz Raklja.

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo je sudu dostavilo optužnicu protiv trojice okrivljenika i trgovačkog društva Castelnuovo pretposljednjeg dana 2013. ali ona još nije potvrđena. Predmet je, doznajemo od glasnogovornika Općinskog suda u Puli, Pavla Peršića, dodijeljen u rad sutkinji Veri Glasnović Gjoni.

Enriko Catela osumnjičen je da je kao odgovorna osoba TD Castelnuovo sa sjedištem u Puli u periodu od 2007. do 2010. godine isplaćivao sebi, drugoosumnjičenom Viškoviću i trećeosumnjičenom Masimu Cateli novčane iznose po osnovi rada u tom trgovačkom društvu, ali na njih nije obračunavao i uplaćivao poreze i doprinose. Sumnja se da je time oštetio državni proračun za više stotina tisuća kuna.


Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su kako bi prikrili da se radi o oporezivim isplatama osumnjičenici sačinjavali putne naloge u koje su unosili neistinite podatke o izvršenim službenim putovanjima. Takve naloge Enriko Catela je kao odgovorna osoba svojim potpisom ovjeravao kao vjerodostojne pa su temeljem njih izvršene isplate knjižene u poslovnim knjigama. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter