Usvojen program 63. Pulskog filmskog festivala

(Arhiva)
(Arhiva)

Točno 122 dana prije početka 63. izdanja Pulskog filmskog festivala - koji će se ovog ljeta održati ranije od uobičajenog termina u drugoj polovici srpnja, ovaj put od 9. do 16. srpnja - jučer je u Ministarstvu kulture održana sjednica Vijeća Pulskog filmskog festivala. Sjednicom je predsjedavao ministar kulture Zlatko Hasanbegović koji je, između ostalog, rekao da će Ministarstvo kulture nastaviti s podrškom najvećem nacionalnom filmskom festivalu.

Predsjednik Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala Hrvoje Pukšec predstavio je Prijedlog programa 63. Pulskog filmskog festivala koji su članovi Vijeća jednoglasno prihvatili, kao i prijedlog Hrvatske udruge filmskih snimatelja za dodjeljivanje nagrade "Nikola Tanhofer".

- Sastanak je bio vrlo ugodan i konstruktivan. Nakon sjednice kolega Pukšec i ja popričali smo s ministrom i njegovom zamjenicom, a ministar je iskazao veliko zanimanje za način funkcioniranja pulskog festivala, kazala je ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović. Usvojeni program festivala kreiran je, kaže ona, još prošlog rujna.

O financijskom proračunu, planiranom u iznosu od 4,5 milijuna kuna, odlučivat će se na slijedećoj sjednici Festivalskog vijeća koja se treba održati u drugoj polovici travnja. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter