Usvojen marcanski plan uz bojkot oporbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnici marcanskog vijeca na jucerašnjoj su sjednici usvojili dugoocekivani Prostorni plan uredenja opcine, no usvajanje plana bojkotirali su oporbeni vijecnici zbog, kako su rekli, moralnih nacela i zato što je protivan svemu za što su se zalagali u ime gradana. Tijekom glasovanja demonstrativno su napustili vijecnicu jer, kako su istaknuli, ne žele biti prisutni tijekom donošenja tog "izdajnickog plana", što je izazvalo niz medusobnih optužbi, a palo je i nekoliko teških rijeci i uvreda.

Oporbenjaci Andelo Valic (HSU), Milan Percan (HSU), Leo Buic (nezavisni) i Tihomir Calic (nezavisni) usuglasili su se da je plan potreban, no ne prihvacaju ga jer smatraju da su mještani opcine ošteceni te da se išlo na ruku pojedincima, odnosno raznoraznim lobijima. Valic je kazao da se planom omogucilo bogacenje pojedinaca preko noci te da je žalosno da pojedinci poput njega, koji citav život žive u opcini, nisu dobili ni metar urbaniziranog zemljišta. Percan je pak ustvrdio da je plan otpocetka krenuo loše, naglašavajuci pritom da je za donošenje plana, no ne ovakvog jer su, kaže, posrijedi kriminal i korupcija.

Nacelnik Marijan Kostešic kazao je da je konacni prijedlog plana svojevrsni kraj križnog puta i da je to dokument koji ce konacno omoguciti daljnji razvoj opcine. Procelnik Zlatko Cetina kazao je da je planom sve definirano pa se tako, primjerice, na cak 654 hektara odmah može dobiti dozvola za gradnju, te da se, koliko je bilo moguce, vodilo racuna o svim stanovnicima opcine te da taj plan nikako ne podrazumijeva betonizaciju i devastaciju obale.


Podijeli: Facebook Twiter