Ususret velikom derbiju Hajduka i Dinama

Mišo Krstičević, Hajduk (D. KLARIĆ/CROPIX)
Mišo Krstičević, Hajduk (D. KLARIĆ/CROPIX)

Uoči sutrašnjeg derbija Hajduka i Dinama svi pomno prate vremensku prognozu. Sukladno najavama meteorologa, poljudski travnjak trebao bi biti spreman za najveći hrvatski derbi.

- Nemam nikakvih novosti, svi jedva čekamo da derbi počne. Ne treba izmišljati toplu vodu s naše niti s Dinamove strane. Sigurno je da bi bilo bolje da se igralo u nedjelju. Nas u subotu čeka gostovanje kod Cibalije u Vinkovcima i već u petak moramo krenuti na dug put. Mogli bismo plakati 50 dana za redom zbog problema koji nas muče, ali nam to ne bi i neće pomoći, rekao je trener "bijelih" Mišo Krstičević.

- Mi ćemo od prve minute zaigrati agresivno, napast ćemo ih visoko, tako Hajduk igra otkako sam dobio povjerenje da vodim momčad, dodaje Krstičević.

Navijači vraćaju ulaznice, ali ne u velikom broju. "Vjerujem da će Poljud biti jednako popunjen kao u nedjelju. Navijači su od prvog kola uz nas, pružaju nam punu podršku i vjerujem da će tako biti i ubuduće", kaže trener Splićana.

- Ljudi iz kluba koji vode brigu o travnjaku pokušali su sve ne bi li ga osposobili, ali nisu u tome uspjeli. Ponovit ću ono što sam već puno puta izrekao, svatko u klubu treba odgovarati za svoj posao, od predsjednika Paladina do čistačice, ističe strateg Hajduka.

Krstičević se ne boji da će se odgoda susreta negativno odraziti na njegove igrače.

- Pomoćnik Šeparović mi je rekao da je u nedjelju morao smirivati igrače, jer su bili na "iglama", toliko su čekali derbi. Neće ih ni sad trebati dodatno motivirati, ističe Krstičević.

Umjesto 90 minuta nadmetanja, Dinamo i Hajduk sportskoj javnosti su priuštili dva dana prepucavanja putem medija, međusobno se prozivajući zbog odgode utakmice i pratećih troškova.

- Iako je iza nas vremenski odmak, nemamo problema s održavanjem razine motiviranosti. Svi Dinamovi igrači istrčat će na Poljud u pravom tonusu. Ako ne padnemo pod utjecaj atmosfere s tribina, budemo li dovoljno jaki u glavi, pružit ćemo dobru igru. U to sam siguran, ističe Dinamov trener Krunoslav Jurčić.

- Notorna je laž da se utakmica mogla odigrati u kasnijem terminu. Bio sam na poljudskom travnjaku dva sata poslije službenog početka utakmice i vidio kakvo je stanje. Tamo nije bilo nikakvih promjena, teren je i dalje bio potopljen. Sve ovo što se post festum potiče nije ništa drugo nego stvaranje ratničke atmosfere za novu utakmicu, a ja u tome ne želim sudjelovati, dodaje Jurčić.

Vjerojatni sastav Dinama: Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Leko - Brozović, Ademi, Sammir, Čop - Krstanović.

Vjerojatni sastav Hajduka: Blažević - Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović - Vršajević, Lima, Andrijašević, Caktaš - Maglica - Vuković. (T. B., D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter