Ususret utakmici: Pjesmom nadjačati uvrede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović pozvao je u četvrtak sve navijače hrvatske nogometne reprezentacije na korektno navijanje na sutrašnjoj utakmici protiv Srbije.

"Izuzetno nam je važno da Vlada i HNS zajedno pošalju poruku navijačima, i to ne zbog UEFA-e, nego zbog nas samih. Zato mi je drago što su od Šukera i Štimca zadnjih dana dolazile razumne i civilizirane izjave. Atmosfera je inače nezdrava i nije lako. Mi se moramo pokazati kao civilizirana i razumna zemlja. Biti Hrvat ne znači biti protiv nekoga, već za sebe, i ako čujete nešto što vas vrijeđa nadjačajte to zvižducima i pjesmom", kazao je Milanović na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su bili i predsjednik HNS-a Davor Šuker, te hrvatski izbornik Igor Štimac.

Premijer nije želio prognozirati rezultat, ali je naglasio da Hrvatska ima bolje igrače i da u susret ulazimo kao favoriti. "Vjerujem da će hrvatska reprezentacija pobijediti, ali ne bih o rezultatu, važno je dati više golova od protivnika", zaključio je Milanović.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izrazio je uvjerenje da će sutrašnji susret proteći bez ijednog incidenta.

"Pustimo službu za sigurnost i delegate da rade svoj posao. Na njima je da rade najbolje što mogu", rekao je Šuker, naglašavajući da su u Vladi imali lijep radni sastanak.

Na pitanje hoće li sutra u svečanoj loži biti i Zdravko Mamić, predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je da se utakmica igra na stadionu Dinama na kojem taj klub ima svoju ložu iz koje će Zdravko Mamić navijati za hrvatsku reprezentaciju.

Izbornik naše nogometne reprezentacije Igor Štimac zahvalio je Vladi i premijeru Milanoviću što su ocijenili da se moraju zajedno obratiti javnosti. "Hrvatska je naša domovina. Imajmo na umu što znači predstavljati Hrvatsku. Svi koji nas bodrite činite to s ljubavlju prema nama, a ne mržnjom prema protivniku", kazao je Štimac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter