Ususret najluđoj noći: Zabava već ovog vikenda

Mišo Kovač 22. prosinca u Žminju
Mišo Kovač 22. prosinca u Žminju

Za doček nove, 2013. godine brojni su istarski gradovi organizirali programe na svojim trgovima, no za Istrane zabava počinje već ovog vikenda. U žminjskoj Areni u petak, 21. prosinca nastupit će Neda Ukraden, Serđo Valić i grupa Night Express, večer kasnije  Mate Mišo Kovač, a 29. prosinca Dražen Zečić.

U Buzetu će u velikom šatoru u Mašimovoj škuji ove subote, 22. prosinca, nastupiti zvijezda domaće estrade Severina, a na sam Božić, 25. prosinca Buzećani i njihovi gosti uživat će uz nastup Jasmina Stavrosa.

Nakon više godina pauze Labinjani će ponovo moći dočekati Novu godinu na otvorenom, na Trgu labinskih rudara, kao završnicu božićno-novogodišnjeg sajma i glazbeno-scenskog festivala, manifestacije koja će se pod nazivom "vaKOVE zimi ni" odvijati od 21. prosinca. Za doček Nove godine posjetitelje će na trgu zabavljati zagrebački cover band Sane.

Tijekom 11 dana u Labinu će se održavati dnevni sajam na otvorenom, a navečer u šatoru koncerti, predstave i stand up komedije. Na otvaranju će publiku zabavljati Šajeta, a dan kasnije, 22. prosinca, bit će održan Labin Christmas Rock Festival na kojemu će nastupiti Psihomodo Pop, Pozdrav Azri i domaći We Stand United. Na Badnjak se večernja događanja na jedan dan sele u Lamparnu gdje će koncert održati live house band Kazoo iz Bosne i Hercegovine, u pratnji nekoliko DJ-a iz Rijeke, Pule i Labina. U subotu, 29. prosinca, na trgu će biti festival The Last Fest na kojemu će svirati Zabranjeno pušenje, Dječaci i Baltazar.

Puljane će u najluđoj noći na Forumu zabavljati Neno Belan i Fiumensi te The Night Express, a neće izostati niti novogodišnji vatromet koji bi, barem po najavama, trebao ponuditi i nešto novo.

Seasplash će se preseliti s Danteovog trga na Karolinu, dok će ostali događaji biti na Giardinima, tržnici i Portarati. Već tradicionalna RockTarata održavat će se od 19. prosinca do 1. siječnja na Portarati pod šatorom, gdje će nastupiti Drugi način, Manekeni, Delta Blues Gang, Radio Aktiv, Let 3, Dogma, Edo Maajka, Postolar Tripper, Rock Queens i mnogi drugi, te Cherrybombz i Baltazar u sklopu humanitarnog koncerta za udrugu ljubitelja životinja Ruka šapi.

Porečani i njihovi gosti doček Nove godine moći će proslaviti na Trgu slobode, gdje će ih zabavljati Gibonni.

Prema tradiciji Rovinjci će Novu godinu moći dočekati u šatoru na središnjem Trgu maršala Tita. Za tu prigodu svirat će rovinjski bendovi - Trio Evolution, Master Band i Dream Project. Inače, šator se podiže zbog Rovinj Music Festivala. Uz natjecanje neafirmiranih bendova, u njemu će 28. prosinca nastupiti Goran Bare i Majke, a večer kasnije Opća opasnost. Poslastica programa bit će nastup Josipe Lisac 30. prosinca u gradskom kazalištu Gandusio. (R. SELAN, A. POKRAJAC, V. HABEREITER, T. KOCIJANČIĆ, G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter