Ususret Lokomotivi: Ovoga bi puta i bod bio odličan

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Utakmica stiže utakmicu, poraz stiže poraz. Po tom pitanju, nažalost, na "Drosini" ništa novoga. I tako sedam susreta zaredom. Može li osmi biti prekretnica? Mogu li nogometaši Istre 1961 danas u susretu 31. kola Prve HNL ostati neporaženi na gostovanju kod Lokomotive, suparnika koji ih je svladao u sva tri dosadašnja ogleda? Sudeći prema najavi uoči susreta, u klubu vjeruju da mogu. I to je ključ. Jer ako u ovoj situaciji prestanu vjerovati u sebe, neće biti dobro.
- Ukoliko prestanemo vjerovati u ovo što radimo i u svoje mogućnosti, završit ćemo sezonu s 13 poraza u nizu, a to se ne smije dogoditi - rekao je Igor Pamić uoči jučerašnjeg odlaska put Karlovca odakle će danas krenuti prema Maksimiru gdje ih u 19 sati čeka ogled s Lokomotivom. Razumijem svoje igrače, ispuhani su. Puna su tri mjeseca, skupa sa mnom i s našim navijačima, živjeli za ona dva susreta polufinala Kupa s Rijekom. Nismo prošli i onda su uslijedili porazi zbog kojih smo se našli u ovako neugodnoj situaciji. Znam da je fizičko i psihičko stanje mojih igrača sad na dnu, ali sezona još nije gotova i moramo naći pravi motiv za predstojećih šest utakmica.
 
U nalaženju motiva pomogli su "zeleno-žutima" i navijači.
- Demoni su izvjesili fantastičan transparent na kojem je pisalo "Igrajte za čast kluba". Baš to, igranje za čast kluba, za čast samih igrača i za osvajanje tog šestog mjesta koje im ujedno osigurava i premije, to je ono što nas mora voditi do kraja sezone.
Današnji sudar s trupama Tomislava Ivkovića trener Pamić dočekat će u sličnom sastavu kao što ga je imao protiv Hrvatskog dragovoljca.
- Jedina razlika je u tome što nam se vratio Blagojević, čije su nam trka i agresivnost itekako u nedjelju nedostajale, dok ćemo biti bez ozlijeđenog Havojića. To će biti prvi susret u kojem ću na raspolaganju imati kompletnu zadnju liniju i svu trojicu zadnjih veznih i to ću iskoristiti. Ovoga ćemo puta igrati u 4-5-1 rasporedu, jer će nam primarni cilj biti da ne primimo gol. Moramo biti iskreni i reći da ćemo ovoga puta igrati na bod kako bi konačno prekinuli ovu seriju poraza. Potom nam slijede dvije domaće utakmice u kojima ćemo konačno imati bekove, jer očekujem da ću dotad imati na raspolaganju Pavlovića i Woona. Dodatno me motivirala i izjava Batarela koji je rekao da vjeruje da ovoga puta nećemo primiti gol. Zato ćemo igrati plitko u obrani, jer su njihovi napadači opasni, tehnički kvalitetni i vrlo, vrlo brzi. Moramo biti strpljivi i nastojati doći do završnice bez da primimo gol. Dakako, morat ćemo biti i opasni, ali gol se može postići i u 85. minuti. Nema potrebe da srljamo i pustimo njihovim napadačima da nas ulove nespremne, otkrio trener zeleno-žutih. (Roberto CAR)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 
 

Podijeli: Facebook Twiter