Ususret Kanegra Beach Festivalu: Nastupaju Pullen i Varela

Christian Varela
Christian Varela

Dvadesetak dana dijeli nas od najpostojanijeg techno house festivala u Istri - Kanegra Beach Festivala, koji će ove godine dovesti najveća imena svjetske techno scene: Španjolca Christana Varelu i techno inovatora iz Detroita Staceyja Pullena.

- Ne želimo komercijalu, već pratimo underground techno scenu i trudimo se dovesti DJ-eve koje ljudi u Istri žele slušati, rekao je Matija Marić, organizator Kanegra Beach Festivala, koji je u prve dvije godine postojanja uspio osvojiti više od 1.500 posjetitelja.

Uz Puvella iz Detroita, prijestolnice techna, i Varelu, jednog od najomiljenijih DJ-a današnjice, Kanegru će obilježiti njemački DJ Kaiserdisco te Valentino Kanzyani. Ukoliko ste se pitali što se dogodilo s festivalom koji je ranije startao u lipnju, organizatori imaju novi termin i lokaciju. Umag je još uvijek u igri, no Kanegru će zamijeniti plaža Zlatorog u San Pelegrinu, a rano ljeto vikend 24. i 25. kolovoza.

- Cijeli festival se, za razliku od prethodne godine, odvija na jednom mjestu, plaži Zlatorog, gdje će DJ-evi puštati glazbu od 22 sata do kasnog popodneva, rekao je Marić i naglasio da će after party od 7 sati biti besplatan.

Kanegra ove godine nudi najbogatiji line up ikad, a petak je rezerviran za house i techno. Posjetitelje će zagrijati njemački DJ Kaiserdisco, Zagrepčani Petar Dundov i Miss Kali, Marko Milosavljević iz Srbije i slovenski DJ-evi F Sonik i Ian F, a vrhunac noći rezerviran je za ponajboljeg balkanskog house DJ-a Valentina Kanzyanija.

Drugu večer koja nosi predznak "techno" u party groznicu posjetitelje uvode Puležan DJ Unique, Dejan Milićević iz Srbije i tri slovenska Dj-a, Tomy DeClerque, Dataminions i Alex Cvetkov, nakon čega na stage stupaju legende svjetske techno scene Stacey Pullen i Christian Varela. Njihov dolazak, kao i čitav festival, organizira agencija The New Generations, koju vode braća Matija i Stjepan Marić, a party događanja svojih sinova, prema njihovim riječima, budno prate i roditelji. (Marina DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter