Ususret Danu policije: Djelatnici policije darivali krv

Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvao se i načelnik PU istarske (D. MEMEDOVIĆ)
Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvao se i načelnik PU istarske (D. MEMEDOVIĆ)

U povodu Dana policije 29. rujna, u ponedjeljak je u sjedištu Policijske uprave istarske održan prijem za predstavnike medija koji prate rad policije. Načelnik PU istarske Dragutin Cestar tom je prilikom naglasio da je transparentnost i javnost rada policije jedna od temeljnih značajki.

- Rukovodeći se tim načelom, MUP i PU istarska, kao njena sastavnica, strateški su opredijeljeni ka izgradnji što boljih odnosa s javnošću. Uz neposredne kontakte naših zaposlenika s građanima, veliki dio komunikacije odvija se upravo putem medija i na toj se prezentaciji temelji slika o nama u javnosti. Hoćemo, želimo i mislimo da je objektivan interes da naš rad prezentiramo pravovremeno iznoseći informacije o onome što je od interesa za javnost, naglasio je Cestar, koji se novinarima obratio u društvu svog zamjenika Mladena Grozdanića, glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović te policijskih službenica za odnose s javnošću Nataše Rogić Jukopila i Suzane Sokač.

U suradnji s odjelom za transfuziju pulske Opće bolnice, u PU istarskoj u ponedjeljak je organizirana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se odazvalo 50-ak djelatnika, među kojima je bio i načelnik Cestar.

Središnji program obilježavanja Dana policije u PU istarskoj bit će u utorak. Između ostalog, od 10 do 13 sati na Narodnom trgu i Riječkom gatu odvijat će se program pod nazivom "Dan otvorenih vrata PU istarske" koji će posjetiti pulski vrtićarci i osnovnoškolci, a tijekom prijepodneva predstavnike Uprave primit će istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić. S početkom u 13 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli bit će pak održana svečana akademija. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter