Ususret Cibaliji: Roce i Križman ruše Vinkovčane?

Krešimir Prgomet zasad je zabio samo Osječanima u Kupu (Snimio Manuel ANGELINI)
Krešimir Prgomet zasad je zabio samo Osječanima u Kupu (Snimio Manuel ANGELINI)

Prošli su nogometaši Istre 1961 pakleni niz bez većih opekotina. Niz od četiri utakmice u 12 dana u kojem su morali u goste Hajduku, Osijeku i Dinamu uz tek jedan susret, onaj sa Slaven Belupom, pred svojim navijačima ostavio ih je "oprljenima", ali ne i uništenima.

Trener Igor Pamić još je jednom pogledao snimku susreta na Maksimiru, analizirao igru svoje momčadi, potom igračima dao dva dana odmora i odmah se okrenuo pripremi utakmice protiv Cibalije koja je idući gost na Drosini.

Ne treba dvojiti da će i ovom prilikom na Drosini glavnu riječ na travnjaku imati pulski veznjaci uz pomoć bekova, Milića i Sušića. No, problemi se pojavljuju kad treba izabrati napadače, onu trojku koja će biti u prvom planu kad se bude tražilo da se lopta barem jednom smjesti u suparničku mrežu.

Što zbog ozljeda, što zbog slabe forme, što zbog neefikasnosti, na tim je pozicijama do ozljede jedino Križman imao "zabetonirano" mjesto. Na dvije je krilne pozicije Pamić rotirao, tražio pravo rješenje između Havojića, Prelčeca, Ottochiana, Prgometa i odnedavno Aganovića, ali nijedan od njih nije u kontinuitetu pružao kvalitetne partije. Svaki bi zabljesnuo, pa potom malo zgasnuo. Slično je bilo i s pozicijom prve špice.

Čekalo se, strpljivo, iskusnog i prokušanog strijelca Sharbinija, ali on je svoju najbolju partiju u pulskom dresu upisao baš na gostovanju u Vinkovcima koristeći tada svježinu u svojim nogama. Otad je pao na ljestvici kandidata za prvih 11 i njegov se bolji učinak i premijerni pogodak još uvijek očekuju. A, onda, kad je i Križman stradao, na horizontu se ukazalo gotovo zaboravljeno rješenje - Goran Roce. U šest je utakmica Žminjac postigao četiri gola i "okupirao" mjesto u centru pulskog napada. Sad kad bi se još i Križman stigao oporaviti do subote, imao bi trener Pamić prvi put ove sezone dvojicu raspoloženih napadača, tandem koji je postigao po tri gola. Kako je Aganović svojim dolaskom donio prijeko potrebnu okomitost u pulskoj igri, a iskoristiv je na čak tri ofenzivne pozicije, lijevom i desnom krilu ili u vezi iza napadača, protiv Cibalije bi trener Pamić prvi put trebao imati najjači napadački arsenal u rukama. (Roberto CAR)

Nedostaju domaći bodovi

U sedam odigranih utakmica u Puli nogometaši Istre 1961 upisali su samo dvije pobjede, protiv Intera 3:1 i Splita 1:0, tri su puta remizirali identičnim 0:0 rezultatom, s Hajdukom, Zagrebom i Slaven Belupom, dok su poraženi od Dinama 0:1 i Osijeka 1:3. Ukupno tek devet bodova uz gol razliku 5:5.


Podijeli: Facebook Twiter