Ususret Walesu: Šimunić upitan, pozvan Pavlović

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči kvalifikacijskog dvoboja za SP 2014. u gostima protiv Walesa nogometna reprezentacija Hrvatske ima malih problema s ozljedama. Već je ranije otpao Niko Kranjčar, kojemu je u susretu protiv Srbije stradalo koljeno, a Josip Šimunić je ozlijedio list pa je upitan njegov nastup protiv Walesa.

"Teško je reći hoće li Šimunić biti spreman pa smo odmah reagirali i pozvali stopera Werdera Matea Pavlovića, koji je budućnost našeg nogometa", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare izbornikov pomoćnik Alen Bokšić.

Pavlović (22) prošao je kroz sve mlađe hrvatske selekcije, a u zimskom prijelaznom roku iz Zagreba je otišao u Werder. No, zasad ima skromnu minutažu u njemačkom klubu.

Ako Šimunić ne bude spreman, na poziciju stopera vjerojatno će uskočiti igrač Lyona Dejan Lovren, a još jedna alternativa je Domagoj Vida.

Bokšić je napomenuo da će biti određenih izmjena u sastavu jer momčadi trebati svježina nakon fizičkog i psihičkog pražnjenja u utakmici protiv Srbije. Na novinarski upit tko će igrati protiv Walesa rekao je da će odluka o tome pasti nakon treninga.

Hrvatska reprezentacija leti za Cardiff u ponedjeljak u 9 sati iz Zračne luke Pleso, a kasno poslijepodne će održati trening na stadionu Liberty u Swanseaju, gdje se u utorak u 20.45 sati igra utakmica.

Zadnji trening "vatrenih" po snijegu

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Zagrebu i posljednji trening uoči puta u Swansea, gdje će u utorak igrati kvalifikacijsku utakmicu A skupine SP 2014 s Walesom.

Nakon pobjede nad Srbijom, ozračje je u reprezentaciji odlično, a to nisu pokvarili ni nemogući uvjeti tijekom treninga, po snijegu i izuzetno hladnom vremenu. Prvi trening s A reprezentacijom odradio je i stoper Werdera Mateo Pavlović, kojeg je izbornik Igor Štimac pozvao zbog ozljeda Nike Kranjčara i Josipa Šimunića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter