Ustavni sud pokazuje da je političko tijelo


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović oštro je reagirao na izjavu predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, koja je njemu i premijeru Milanovića poručila da na njima nije da komentiraju odluke Ustavnog suda nego da ih provode u djelo - rekavši kako Ustavni sud svojim ponašanjem u ovom trenutku pokazuje da se radi o političkom tijelu.

Jovanović je to rekao komentirajući izjavu predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec da su se on i premijer Zoran Milanović trebali suzdržati od komentiranja odluke Ustavnog suda, kojom je privremeno ukinut kurikulum zdravstvenog odgoja, i tu odluku provesti u djelo. 

Ministar Jovanović je u izjavi za medije rekao kako je iznenađen tim stajalištem predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, jer su i on i premijer Milanović neposredno nakon objave odluke Ustavnog suda izjavili da tu odluku poštuju i da će je provesti u djelo, te da je resorno Ministarstvo već napravilo potrebne korake da 1. lipnja započne javna rasprava o zdravstvenom odgoju.

"Poruka gospođe Omejec ukazuje da ona ne razumije da Vlada, premijer i ministar imaju izvorni mandat i da su dužni glasno govoriti i komentirati sve što se tiče hrvatskog društva. U ovom slučaju mi nismo komentirali odluku Ustavnog suda, nego smo komentirali pojedine istupe koji su ukazivali na to da ima puno toga što nije točno u izjavama", rekao je.

Jovanović je ocijenio da Ustavni sud svojim ponašanjem u ovom trenutku pokazuje da se doista radi o političkom tijelu, da u njemu sjede ljudi koji nikada ni dana nisu proveli u sudstvu.

Dodao je da se za gospođu Omejec čak mijenjao zakon da bi mogla biti članica Ustavnog suda.

Ministar Jovanović još je rekao da razmišlja o tome da se novi školski predmet, koji u prvi plan stavlja zdravlje djece, nazove zdravlje i da se u njemu ni ne spominje riječ odgoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter