Ustaška zastava na prosvjedu ribara!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da je barka na ovim fotografijama u vlasništvu Hloverke Novak Srzic, hrvatski bi mediji imali pricu dana, a skandalima na državnoj dalekovidnici pripisao bi se samo još jedan u sada vec predugom nizu. No, buduci da se hrvatska zastava s grbom koji je korišten u vrijeme umjetne i zlocinacke tvorevine, takozvane Nezavisne Države Hrvatske, pojavila na barcici "anonimnog" ribara - pa makar to bilo i na subotnjem, medijski ekstra dobro popracenom prosvjedu protiv arbitražnog sporazuma kojim se, eto, odricemo hrvatskog teritorija, a u korist naših "novih najboljih neprijatelja" Slovenaca - smioni peškador i njegova batanica prošli su gotovo nezamijeceno, što je možda upravo suprotno od onoga što je doticnom jadniku bila namjera: probuditi duhove prošlosti i izazvati skandal.

Ali, baš zato što je svako prešucivanje ustašluka, pa i ono koje ce se tobože protumaciti kao ignoriranje provokatora i budale, gotovo jednako strašno kao i samo isticanje takvog znakovlja (a prosvjed je nadgledala i policija koja na ustašku zastavu nije reagirala!), ovdje donosimo "Foto-tris barbe Stipe", uz jasnu osudu i poziv ribarima prosvjednicima da se oko ovog incidenta promptno ocituju, a imat ce priliku vec danas na konferenciji za novinare.

Gospodo ribari, podržavate li svog kolegu ili ne? Ako ga podržavate, treba vas podsjetiti da bi danas - da je bilo po onima koji su ovu zastavu proglasili službenom - ne samo Piranski zaljev, vec i cijela Istra, pa i Dalmacija i otoci pripadali Italiji. Jer, ispast ce da se borite protiv ustupanja teritorija Slovencima pod zastavom onih koji su hrvatsku zemlju i more darovali Talijanima. Nema što, domoljublje par excellence!


Podijeli: Facebook Twiter