Ustanici aktivirali mine ispod hotela u Alepu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ustanici su aktivirali u petak mine ispod hotela Carlton u starom gradu Alepu, na sjeveru Sirije, usmrtivši najmanje pet vojnika, prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Na jugu zemlje 18 osoba ubijeno je u napadu automobilom-bombom ispred džamije u Al-Jadudi, lokalitetu koji drže ustanici u pokrajini Dera, objavio je Opservatorij ne navodeći više detalja.

U Alepu "islamistički ustanici iskopali su nekoliko tunela oko i ispod hotela Carlton u starom Alepu gdje su pozicionirane lojalističke postrojbe, te su ih jutros raznijeli u zrak uz pomoć mina", izvijestio je Opservatorij.

"Najmanje pet vojnika ubijeno je a još 18 ranjeno u napadu u kojem su oštećeni i dijelovi hotela", istaknula je ta organizacija koja se oslanja na široku mrežu aktivista te medicinskih i vojnih izvora u zaraćenoj zemlji već gotovo tri godine.

Hotel Carlton, smješten sasvim blizu povijesne utvrde Alepa, bio je jedno od najelegantnijih zdanja u nekadašnjem gospodarskom središtu zemlje, prije nego je opustošen u sukobima 2012.

Nakon napada u žestokoj borbi sukobili su se vojnici i ustanici pri čemu je bilo poginulih među ustanicima, po podacima Opservatorija. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter