Usred dana opljackao banku na pulskoj rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu u ranim poslijepodnevnim satima nepoznata je muška osoba opljackala Banku Brod u Ulici sv. Teodora na pulskoj Rivi i pobjegla s dosad neutvrdenim iznosom novca.

Na teren je ubrzo stigla policija, ogranicila pristup banci i korisnim tragovima policijskom trakom te zapocela ocevid. Obavljen je i razgovor sa zaštitarom Banke Brod, ali i sa zaposlenicima raznih trgovina koje se nalaze na pulskoj Rivi.

Premda neslužbene informacije govore da je pljackaš s novcem pobjegao preko kolnika Ulice Riva, prema kojemu je okrenut prodajni pult kioska, tamošnji djelatnik, odnosno vlasnik, kazao nam je nije ništa i nikoga sumnjivoga vidio. Da se nešto zbilo, shvatio je tek kada je otvorio vrata kioska da bi otišao u obližnji toalet i ispred banke uocio policiju.

Zasad je nepoznato je li pljackaš bio maskiran i koje je oružje koristio kao ni koliko je novca opljackao. Nepoznato je i je li pljackaš s Rive otišao autom ili nekim drugim vozilom, a nije iskljucena niti mogucnost da je imao pomagaca.

Nekolicina Puljana i turista koji su neposredno nakon pljacke prolazili kraj policijske trake, znatiželjno su promatrali rad kriminalistickih tehnicara koji su sa stepenica i ulaznih vrata izuzimali tragove i otiske prstiju.

Banka Brod vec je bila na meti razbojnika 2003. godine, no oni nikada nisu otkriveni. Pod okriljem mraka u banku su 10. sijecnja 2003. godine oko 18 sati ušetala dvojica muškaraca naoružana pištoljima i od dvije djelatnice oteli oko 800 tisuca kuna. Istražitelji su nakon te pljacke obradivali veci broj osoba, ali medu njima nisu našli pocinitelje.

Dva tjedna nakon razbojstva uprava Banke Brod odlucila je pozvati gradane na suradnju s policijom i za kvalitetnu informaciju koja bi dovela do pocinitelja ponudila nagradu od 100.000 kuna. Unatoc nagradi i naporima policije dvojica pljackaša nikada nisu otkrivena.


Podijeli: Facebook Twiter