Uspostaviti sustav azila za napuštene životinje


Kandidat za župana IDS-a Valter Felgo sastao se jučer s predstavnicima Udruge za zaštitu životinja "Ruka Šapi" te se tom prilikom upoznao s njihovim radom, planovima i potrebama. Kako je objasnila predsjednica udruge Svjetlana Prodanović, njihov najveći problem je to što nemaju azil za napuštene životinje te funkcioniraju isključivo zahvaljujući donacijama privatnih te povremeno i pravnih osoba.

- Velik broj napuštenih životinja pokazatelj je nedostatka moralne zrelosti pojedinih građana što je problem cjelokupnog društva u kojem živimo i nitko ne bi smio pred tim zatvarati oči, istaknula je Prodanović.

Flego je istaknuo da će se zalagati za zbrinjavanje što većeg broja napuštenih životinja putem uspostave sustava azila za životinje na području cijele Istarske županije sa svrhom njihove zaštite, zbrinjavanja i udomljavanja.

- Rješenje pitanja napuštenih ljubimaca vidim u tri koraka, odnosno uspostavljanjem sustava azila u cijeloj Županiji jer se s ovakvim problemima susreću svi gradovi u Istri. Drugi korak je institucionalna podrška njihovom funkcioniranju te, treći, podizanje razine svijesti, rekao je kandidat za župana.

Dodao je da će nastojati svojim djelovanjem otkloniti sadašnja ograničenja svijesti građana o pravima životinja, poticati njihovu zaštitu i prava. Valter Flego je pohvalio trud i angažman udruge i njenih volontera koji nesebičnim radom i ljubavlju skrbe o brojnim napuštenim četveronošcima.

- U vašem radu nećete biti sami i možete računati na podršku Županije, zaključio je Flego. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter