Uspješni pulski triatlonci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi Triatlon Kluba Pula nastupali su proteklog vikenda na dvije triatlon utrke.

U sklopu reprezentacije u bugarskom gradu Varni na obalama Crnoga mora nastupile su Sara Vilic i Ana Škific i ostvarile odlicne rezultate, izvijestio je Željko Bijuk, tajnik TK-a Pula.

Sara je iz vode isplivala kao vodeca natjecateljica te je solo vožnjom na biciklu i rutiniranim trcanjem došla do svoje prve pobjede u europskom juniorskom kupu. Sara se ovom pobjedom popela na prvo mjesto europskog juniorskog kupa nakon 4 održane utrke. Treba napomenuti da Sara Vilic u kolovozu nastupa na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singaporeu.

Ana je, nakon nešto lošijeg plivackog segmenta, tijekom vožnje biciklom došla do borbe za trecu poziciju u kojoj je bila bolja od rumunjske natjecateljice i popela se na postolje.

Istovremeno su u Gornjoj Stubici nastupili drugi pulski triatlonci, tocnije njih 20-ak na trima utrkama koje je tamo organizirao TK R. Perešin.

Najmladi su nastupali prvi u utrci aquatlona, a najuspješniji je bio Luka Grgorinic koji je slavio ispred Marka Paliske. Na aquatlonu su nastupili i Matteo Mocnik, Ema Milankovic Boothman i Dora Grgorinic.

U drugoj utrci dana super sprint triatlonu najuspješniji Puljanin bio je Luka Paliska koji je pobjedio ispred Dina Pelose (TK Rival) i Tina Bulica (TK Brac). Duje Maric bio cetvrti, Jan Josipovic peti, a Viktor Škific šesti dok je zbog mucnine u zadnji tren od utrke odustao Deni Kanuric.

U sprint triatlonu Matia Milovan osvojio je 4. mjesto. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter