Uspješni labinski barmeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragana Frankovic iz Labina, šefica restorana u Valamarovom rabackom hotelu Allegro, osvojila je trece mjesto medu 26 natjecatelja na državnom prvenstvu barmena u miješanju pica u klasicnom stilu održanom u Zagrebu.

Njen kolega i sugradanin Roberto Zuliani, šef bara u istom hotelu, dobio je, pak, jedinu nagradu za strucni rad, kao najuspješniji u zbroju bodova za izvedbu i svih pet pripremanih koktela. To se priznanje dodjeljuje mimo proglašenja tri prvoplasirana natjecatelja.

Frankovic je u koktel vrijedan bronce, nazvan "Just for you Edi" kao posveta njenom sinu kojega je od nastupa na nacionalnoj smotri dijelio svega bod na prednatjecanju, izmiješala votku Vigor i Finest Call (obavezni, sponzorski sastojci), likere Batida de Coco i Cointreau, te sok od crvene narance. Crveno pice ukrasila je žutom dekoracijom cvijeta kala.

"Trece mjesto je itekako vrijedan doseg s obzirom na to da su konkurenti prošli sito regionalnih natjecanja, za što je bio potreban koktel s dobrom recepturom i dekoracijom, sve naravno prema ocjeni žirija", veli Frankovic.

Ona je sudjelovanje na državnom prvenstvu izborila trecim mjestom s koktelom "Riviera", a Zuliani prvim s "Pink Refreshment" na regionalnom prvenstvu barmena Primorsko-goranske i Istarske županije pocetkom svibnja u Opatiji. Ondje se u izradi i miješanju dugog pica okušalo 14 natjecatelja.

Podsjetimo, Zuliani je lanjski državni prvak u pripremanju barskih mješavina u klasicnom stilu te osvajac bronce na svjetskom prvenstvu barmena u Varšavi. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter