Uspješne Lana Bojić i Diana Marković

Lana Bojić, učenica drugog razreda, u klasi profesora Edija Šiljka
Lana Bojić, učenica drugog razreda, u klasi profesora Edija Šiljka

Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Daleki akordi, koje je proteklog tjedna održano u Splitu i Kaštel Kambelovcu, Osnovnu umjetničku školu "Matka Brajše Rašana" iz Labina predstavljale su dvije učenice: violinistica Lana Bojić, učenica drugog razreda u klasi profesora Edija Šiljka i klarinetistica Diana Marković, učenica petog razreda u klasi profesora Tončija Trinajstića.

Među vrlo jakom konkurencijom natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, Lana Bojić je osvojila 2. nagradu (45,50/60) u 1. kategoriji, uz klavirsku pratnju profesorice Kristine Puh Leko. Za Lanu je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvo, ali zasigurno ne i posljednje. Sudeći prema velikoj ljubavi i žaru mlade violinistice za glazbom i violinom, ovo je tek jedan sretan početak čarobnog glazbenog putovanja.

Već ovjenčana brojnim nagradama, Diana Marković se natjecala u III. kategoriji drvenih duhača do 15 godina i osvojila najviše 2. mjesto sa 53,50/60 bodova, a strogi ocjenjivački sud odlučio je da nitko od klarinetista nije zaslužio I. nagradu.

I ovoga je puta, Diana Marković, kao dio svog repertoara izabrala, te s velikim užitkom i žarom odsvirala energičnu i vrlo zahtjevnu skladbu ''Petak 13'', profesora Hrvoja Puškarića koji je i pratio Dianu za klavirom. (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter