Uspješna turneja studenata i mentora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Profesori i studenti Odjela za glazbu Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli nedavno su se vratili s vrlo uspješne turneje po Kosovu, Crnoj Gori i Albaniji.

Sjajno prihvacena bila je tema multimedijalnog predavanja "Glazbena kreativnost: mogucnosti i ogranicenja" mr. Sabine Vidulin Orbanic, održanog 21. svibnja na Muzickoj akademiji u Prištini.

Mr. Bashkim Shehu, redovni profesor i procelnik Odjela za glazbu, koji ove godine slavi cetrdesetu obljetnicu umjetnickog stvaralaštva, isti je dan primio visoko odlikovanje vlade Republike Kosovo za nacionalni doprinos u kulturi, a odlicje mu je urucio ministar kulture Lutfi Haziri.

Navecer su harmonikaši Odsjeka klasicne harmonike održali cjelovecernji koncert u sklopu Remusica festivala u Prištini, u organizaciji direktora festivala Rafeta Rudija.

Nastavak uspješnih nastupa mladih talenata pulskoga sveucilišta bio je u Albaniji, u dvorcu Argjiro, na Argjiro festivalu, 5. lipnja u gradu Gjirokastro gdje je nastupio Harmonikaški kvintet Pula.

Uz glazbeni dio, turneja je bila i prigoda za održavanje uspješnih razgovora vezanih uz suradnju sa sveucilištima u Prištini i Podgorici koje su obavili Davor Pavlin, glavni tajnik Sveucilišta Jurja Dobrile, procelnik Odjela za glazbu mr. Bashkim Shehu te koordinatorica glazbenog odjela Sandra Radenovic.

Kraci razgovor obavljen je i s ministrom za kulturu, a iskazana je namjera za potpisivanjem sporazuma o suradnji izmedu sveucilišta u Prištini i Puli.


Podijeli: Facebook Twiter