Uspješna turneja Pazinaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrdesetak plesaca Baletnog i plesnog studija te plesne skupine The Spirit, koji djeluju u sklopu Puckog otvorenog ucilišta u Pazinu, vratilo se s višednevne slavonske turneje tijekom koje su održana dva vrlo uspješna nastupa u Vukovaru i Požegi.

Zahvaljujuci kontaktima uspostavljenima na državnim susretima plesnih skupina, ali i cinjenici da je Vedrana Ružic, voditeljica i koreografkinja obje plesne skupine, rodena Vukovarka, pazinski je Baletni i plesni studio u Vukovaru dobio priliku da se predstavi cjelovecernjom plesnom predstavom "Pepeljuga". Pred ispunjenim gledalištem Hrvatskog doma u Vukovaru pazinski su plesaci nagradeni toplim pohvalama oduševljene publike.

Vec 8. i 9. travnja u Pazinu bi trebali gostovati mladi Vukovarci s predstavom "Zašto gnjaviš malo dijete".

Druga postaja slavonske turneje pazinskih plesaca bila je Požega, gdje je plesna skupina The Spirit, takoder pod vodstvom Vedrane Ružic, nastupila na 9. plesnoj smotri Plesokaz. Na ovoj smotri nastupila je 21 plesna skupina iz 15 hrvatskih gradova i gosti iz Slovenije, a Istru su uz Pazince predstavljali i plesaci iz Pule. Pazinski se The Spirit predstavio koreografijom "U mojim mislima" i oduševio prepuno gledalište.


Podijeli: Facebook Twiter