Uspješna novigradska Šparugada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci velikom broju gostiju koji ovog vikenda borave na uskrsnim blagdanima u Novigradu, ali i ugodnom vremenu, prva ovogodišnja gastronomska manifestacija, Šparugada, održana u subotu navecer na novigradskom Velikom trgu u organizaciji Turisticke zajednice, polucila je velik uspjeh.

Puno se domacih i stranaca natiskalo na trgu i tražila se porcija slasnih jela više.

Kulinarski tim Lagune Novigrad pripremio je više od 400 porcija tradicionalnih i onih u duhu suvremenih trendova po promotivnim cijenama. Jelovnik je bio primamljiv – uz nezaobilaznu fritaju, nudili su se gratinirani njoki sa šparugama, rižoto s tim šumskim plodovima i kaneštrelama, fuži sa šparugama, pršutom i gljivama i za kraj fritule.



Za sve to kuhari su potrošili cak 900 jaja. Gužva je bila velika, hrana se cekala u redovima i zatim guštala na stolovima postavljenima po trgu.

Usto, kušala su se vina i maslinova ulja novigradskih proizvodaca, ali i drugi autohtoni proizvodi poput rakija, meda, marmelada, džemova, slastica i drugo. Nudile su se i rukotvorina novigradskih kreativaca iz udruge Agata.

Program su otvorile novigradske mažoretkinje, a kasnije su se za animaciju pobrinuli clanovi bujskog Bullea Etno Orchestra iz Buja.

Subotnjom Šparugadom TZ-a otvoren je ovogodišnji niz gastro-manifestacija objedinjenih pod kapom GnamGnam Festa, u okviru kojega ce se tijekom sezone održati još nekoliko dogadaja, a prvi medu njima najavljen je vec za 20. svibnja kada ce se takoder na Velikom trgu odvijati Sardelafest.


Podijeli: Facebook Twiter