Uspješna akcija "U Fiorinima kuca veliko srce"

U Fiorinima su se prodavale rabljene igračke (T. KOCIJANČIĆ)
U Fiorinima su se prodavale rabljene igračke (T. KOCIJANČIĆ)

Humanitarna akcija "U Fiorinima kuca veliko srce", koja je uključila brojne volontere, uspješno je okončana proteklog vikenda dvodnevnom manifestacijom, uz glazbenike te pregršt sportskih, zabavnih i gastronomskih sadržaja. Odazvalo se više tisuća posjetitelja koji su svojim donacijama doprinijeli skupljanju pomoći za Društvo distrofičara Istre, kojem je namijenjen sav prihod od prodaje hrane, pića, rabljenih igračaka, odjeće, rukotvorina i drugog.

Glavni cilj akcije, koju je inicirao i organizirao Mjesni odbor Fiorini, bilo je prikupljanje sredstava za pokrivanje godišnjih troškova prijevoza bolesnika na liječničke terapije. Mještani ovog malog mjesta zajedničkim su snagama prvenstveno htjeli pomoći svom malom sumještaninu i članu DDI-ja, devetogodišnjem Leu Sirotiću. 

Svi koji nisu dosad uspjeli sudjelovati u humanitarnoj akciji, mogu još do 20. listopada donaciju uplatiti na žiro-račun HR8123800063143002988, otvoren u Istarskoj kreditnoj banci Umag. Organizatori će s Društvom distrofičara Istre obavijestiti javnost o ukupno prikupljenom iznosu za nekoliko tjedana, kada akcija bude i službeno okončana.

Akciju je inicirala Biljana Majkić uz pomoć svojih sumještana. Uz bogat koncertni program s velikim brojem izvođača koji su, podrazumijeva se, nastupili besplatno, kao i voditelji programa, organizirani su sajmovi rabljene odjeće i igračaka, kreativne dječje radionice, predavanja i prodajna izložba originalnih ukrasnih rukotvorina i slika. Bilo je i sportskih utakmica.

Pokrovitelji manifestacije bili su Općina i Turistička zajednica Brtonigla, Istarska županija i Služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP). (Zapisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter