Uspješna 10. Salsa Latina Istriana

(foto; organizatori festivala)
(foto; organizatori festivala)

Plesači su protekli vikend okupirali Dom hrvatskih branitelja u Puli u kojem se održavala Salsa Latina Istriana, festival koji se proslavio izvan Pule i izvan granica Hrvatske pa i Europe. Neki su u Pulu stigli čak iz Novog Zelanda i to samo zbog ovog festivala.

Deseta Salsa Latina Istriana u organizaciji Plesnog centra Studio iz Pule opet je okupila instruktore, DJ-e, glazbenike i polaznike iz cijelog svijeta. Ovaj festival poseban je po tome što je otvoren za sve. I to doslovce - nema prijava, nema uvjeta, samo treba doći i zaplesati, ili barem to pokušati, u nekoj od 40 radionica. I to je ono što ovaj festival razlikuje od ostalih u svijetu - ne plaćaju se radionice, samo ulaz na glavne gala partyje u petak i subotu navečer. Uz to, stvara se i jedna posebna, pozitivna atmosfera na koju su organizatori posebno ponosni.

Tako je u subotu poslijepodne za vrijeme jedne od radionica dvorana bila toliko krcata da više nijedna osoba nije mogla ući, ali nitko se nije bunio jer, ipak, ne plaća se…

Instruktori i DJ-i su došli iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Londona, Italije, Nizozemske, Angole, Haitija… među njima dakako Fabris i Rosemarie koji cijelu manifestaciju organiziraju. Prvi put na ovom festivalu nastupio je poznati instruktor i plesni sudac, Puljanin Elio Bašan, koji nije krio zadovoljstvo viđenim.

Pjesmom je u subotu navečer u velikoj sali brojnu publiku zabavljao Massimo Scalici, a onima kojima više pašu obrade starih pop i rock hitova uživali su u svirci Tanje i Fifija, a večer prije nastupila je i pjevačica i plesačica Josipa Markić.

Ova manifestacija nije otvorena samo jednom stilu kojim se diči u naslovu, već se na njoj moglo okušati u raznim plesovima pa je tu bilo kizombe, cha cha chaa, bachatanga, salsatanga, reggaetona, merenquea, kudura, argentinskog tanga itd. Ove godine organizatori su za zadnji dan pripremili i jedno iznenađenje - trominutni flash mob za posjetitelje i plesače, na trenutno iznimno popularnu pjesmu "Happy" Pharrella Williamsa, a ovaj projekt će se nastaviti i idućih dana na nekim lokacijama po gradu.

Iznenađenja je bilo i u petak navečer jer je organizator pripremio reviju vjenčanih haljina Salona Biba iz Pule za vrijeme koje su se instruktorice plesno prošetale uz zvukove iz baleta "Labuđe jezero" na opće zadovoljstvo publike i plesača. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter