Uspješan remont poreckog rocka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U poreckom Starom remontu održan je u petak Remontfest kojim se pokušalo oživjeti porecku rock scenu. Nastupilo je sedam bendova: vecer je otvorio lokalni Proto.TytE, a nastavili su Bez Identiteta, Big Bang, Monstrously Mad, Narada projekt, Cirkus te Burek resurection.

Svaka grupa dala je svoj doprinos sjajnoj atmosferi u Starom remontu, koji je bio prepun posjetitelja svih generacija, što potvrduje da je Porec žedao za koncertom ovakvog tipa, a organizatori mogu biti zadovoljni buduci da je "remont poreckog rocka" bio potpuno uspješan.

Osim dobre svirke i organizacije, treba pohvaliti i publiku. Ipak, treba naglasiti da je pravu "štalu" napravio Cirkus, kojem su se na pozornici pridružili i bivši clanovi.

Nakon nastupa s njegovim novim bendom Narada projekt, za dojmove smo upitali punkersku legendu Saleta Verudu.

- Više sam nego zadovoljan svime što ovdje vidim, nadam se da ce se ovaj festival održavati svake subote. Ne bih rekao da je ovo trzaj, ovo je, kako mi kažemo, zamajac. Zadovoljan sam i sretan kako je Narada projekt odradio gažu, a posebno su mi se svidjeli ovi decki iz grupe Bez identiteta, kazao nam je clan kultnih KUD Idijota.

Uspješnost Remontfesta pokazatelj je da treba nastaviti u istom smjeru buduci da Porecani žele ovakve manifestacije. Neka ovo zaista bude samo zamah, a ne tek trzaj buduci da grad ima sve preduvjete za solidnu i stabilnu rock scenu. A entuzijasticni organizatori - Bernard Šešo, Stefan Aleksic, Nino Ritoša te Udruga USB - pokazali su da napokon ima i onoga što je proteklih godina nedostajalo - volje. (T. TOROMANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter