Uspješan nastup istarskih offroadera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su pokorili konkurenciju krajem srpnja u Buicima nedaleko Pazina, istarske posade i na cetvrtoj utrci offroad sezone u Vrbovcu dominirale su medu okupljenima i ostvarili zapažene rezultate.

Paklena ljetna vrucina nije sprijecila trideset i pet posada koji su se snažnim terencima, podijeljeni u kategorije "soft", "hard" i "turist", vodili borbu za nove bodove kupa Hrvatske.

Utrka je obuhvacala iznimno zahtjevan, više od stotinu kilometara dug roadbook, uz neizostavne ispite na poligonu. Nakon dvodnevnog natjecanja, najuspješniji "soft" posada bili su Vedran Šculac i njegov suvozac Matija Bencic iz AMK "No limits -Istra".

Dvojac je usprkos sudaru na trecem masovnom startu uspio nadoknaditi izgubljeno vrijeme i završiti utrku na najvišoj stepenici. Time je posada iz Katuna kraj Pazina još jednom potvrdila svoje vrijednosti i novim bodovima sada vodi kolo u poretku kupa ispred buzetske posade iz ORK-a "Kamo oko vidi", koju cine Marko Koraca i Nenad Hrvatin.

Oni su pak u Vrbovcu oznaceni kao svojevrsni pehisti pošto su se našli u spomenutom sudaranju na startu trece etape roadbooka, a kasnije im se dogodio kvar na diferencijalu zbog kojeg su morali usporiti, te na koncu utrku završili na pomalo nezahvalnom cetvrtom mjestu.

Situacija je pogodovala njihovim klupskim kolegama Robertu Prodanu i Nenadu Jermanišu koji su nadoknadili bodove i zasjeli na drugu poziciju.

Kod hardaša, Buzecani Gordan Krota i njegov suvozac Josip Jakotic nakon još jednog izvrsnog izdanja "parkirali" su se na drugu stepenicu pobjednickog postolja, dok je donedavni ucenik Krote, Ivo Brgodac s Patrikom Prodanom završio cetvrti. Treci predstavnici buzetskog kluba u hard kategoriji, Josip Radovic i Massimo Devcic, okoncali su nastup na sedmom mjestu.

Nakon road booka i skupljanja bodova vožen je poseban brzinac u kojem je nastupilo pet posada, a najbrži su bili Buzecani Prodan-Jermaniš ostavivši iza sebe klupske kolege Radovica i Devcica.

Do kraja sezone posade ocekuju još dvije utrke kupa Hrvatske. Prva je na rasporedu krajem rujna u Koprivnici, a posljednja u Buzetu koncem listopada.


Podijeli: Facebook Twiter